Békés megye vezető hírek

Békésben is adományozhatnak kenyérgabonát a gazdák

Békésben is adományozhatnak kenyérgabonát a gazdák

Esztergomban zajlott le a napokban a Magyarok Kenyere program nyitórendezvénye, valamint a Búzaszentelő Ünnepség. A rászorulóknak ebben az esztendőben szintén adhatnak kenyérgabonát a gazdák, Békés megyében is.

 Hangulatos esemény helyszíne volt újra Esztergom, ahol a közelmúltban tartották meg a Búzaszentelő ünnepséget és a Magyarok Kenyere program nyitórendezvényét.

Ennek keretében megállapodtak, hogy ahogy tavaly, úgy idén is adományozhatnak a részorulók javára kenyérgabonát a gazdák. Ez az elmúlt esztendőben 22 tonnára rúgott, s 13,22 tonna lisztet készítettek belőle, majd hazai és határon túli szervezeteknek adták át őket – adta hírül a beol.hu.

Az adományból Békés megye mind a kilenc járásába jutott, s ez idén is így lesz.

A „Magyarok Kenyere – 15 millió Búzaszem” elnevezésű jótékonysági kezdeményezést a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezi.

Ennek keretében a magyar gazdák a Kárpát-medencében gyűjtenek búzát, az abból készült lisztet pedig olyan szervezeteknek juttatják el, amelyek hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekekt támogatnak – írta meg a beol.hu.

Dr. Kulcsár László, a Magosz országos alelnöke és a NAK megyei elnöke hangsúlyozta, hogy az akció a gazdatársadalomban példaadás és példamutatás. A kenyér pedig a szorgalmas és hozzáértő gazdák munkája, akik idén is előteremtik a kenyérgabonát az új kenyérhez.

Fotó: Imre György

B.A.