Békés megye vezető hírek

Békés megyei gyárbővítés több mint hét milliárd forintból

Békés megyei gyárbővítés több mint hét milliárd forintból

A Linamar Hungary Zrt. 7,2 milliárd forintos beruházással bővíti békéscsabai és orosházi gyárát, az autóipari cég a fejlesztéshez egyedi kormánydöntéssel 507,8 millió forint állami támogatást is nyert.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatása szerint a Linamar Hungary Zrt. a kanadai Linamar Corporation magyarországi társasága. A mezőgazdasági gépgyártó, valamint autóipari alkatrészgyártó és -összeszerelő vállalat Orosházán 2,3 milliárd forintból, míg Békéscsabán 4,9 milliárd forintból bővíti autóipari és általános gépgyártó üzemeinek kapacitását. A cég tavaly 5,3 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre, amely közel 2500 embernek ad munkát, a mostani fejlesztés 81 új munkahelyet teremt.

 

 

Havasi Csaba és Szabó László a beruházás bejelentő sajtótáékoztatóján - fotó: KKM

Havasi Csaba és Szabó László a beruházás bejelentő sajtótáékoztatóján

 

Havasi Csaba, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a további növekedéssel újabb technológiák bevezetésést fogják megvalósítani, valamint bővítik a meglévő vevők körét is. A fejlesztés két év alatt valósul meg, számításaik szerint öt év alatt 23 milliárd forintot meghaladó árbevétel-növekedést eredményez majd. A Linamar Hungary Zrt. Békés-megye és az Alföld egyik legnagyobb mezőgazdasági és autóipari cégeként a duális képzésben is részt vesz, a jól képzett szakemberek oktatása és megtartása érdekében. 
    

/T.D.