Békés megye vezető hírek

Békés megye: több intézményben él a látogatási tilalom a koronavírus miatt

Békés megye: több intézményben él a látogatási tilalom a koronavírus miatt

Több Békés megyei intézményben is látogatási tilalom van a koronavírus terjedése miatt. A megyében ugyanakkor nem tudni fertőzöttről és gyanús esetről.

Látogatási tilalmat rendelt el a koronavírus miatt az országos tisztifőorvos valamennyi Békés megyei intézményben, ahol fekvőbeteg-ellátást és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtanak.

Az ok az, hogy az eddigi megbetegedések elsősorban az időseket és egyéb betegségben szenvedőket érintik. A tilalom természetesen nem vonatkozik azokra, akik haldokló szerettüktől szeretnének elbúcsúzni – ilyen esetekben védőöltözetet biztosítanak az embereknek – fogalmazott az Országos Tisztiorvos közleményében.

A megyében ugyanakkor nem tudnak a vírussal fertőzött személyről és gyanús esetről sem – tudatta a beol.hu.Az Ady Endre utcai idősek otthonában Békéscsabán hétfő reggeltől nincs látogatás – mondta el Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény igazgatója. Csupán a beteghordók és a mentők léphetnek be, s fertőtlenítési kötelezettségük van. Automata kézfertőtlenítőket helyeztek ki számos helyre, az eszközök és a szerek is hamarosan megérkeznek – írta meg a beol.hu.

Elhalasztanak rendezvényeket 9 békéscsabai, illetve a csabaszabadi, kétsopronyi, telekgerendási idősek klubjában. Házi segítségnyújtást természetesen biztosítanak az időseknek.

Látogatási tilalom van az Életfa idősotthonban is hétfő 12 órától, s azt kérik a bentlakóktól, ha nem muszáj, ne menjenek ki.

Bevezették a látogatási tilalmat a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban is.

Gyulán egyelőre nem tudják, megtartják-e majd a március 15-i ünnepségeket. Dr. Görgényi Ernő polgármester egyelőre nem halasztaná el az eseményt.

Várakozó álláspontra helyezkedtek Mezőberényben is az ünnepségeket illetően – végleges döntést később hoznak – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.