Békés megye vezető hírek

Békés Megye Pálinkája: a vadcseresznye íz nyert

Békés Megye Pálinkája: a vadcseresznye íz nyert

Különleges ízvilág győzte meg a Gyulai Pálinkafesztivál zsűrijét: a vadcseresznye győzött, amely a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. főzete.

Újabb különlegességgel bővült a finom pálinkák sora Magyarországon: a vadcseresznye ízű párlat kapta a Békés Megye Pálinkája díjat a közelmúltban a Gyulai Pálinkafesztiválon.

A megmérettetésre összesen 36 féle pálinkával neveztek a jelentkezők, négy Békés megyei kereskedelmi főzde. Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a megtisztelő címet egy esztendőn át viselheti a díjazott termék – adta hírül a beol.hu.

A vadcseresznye pálinka nyert a Gyulai Pálinkafesztiválon

A vadcseresznye pálinka nyert a Gyulai Pálinkafesztiválon

Emellett a nyertes pálinkáról reklámfilm készül, valamint a megyei önkormányzat is ebből a pálinkából vásárol majd protokoll jelleggel 0,4 és 2 decis kiszerelésben – s arra biztatnak mindenkit,  hogy ajándékozás esetén ilyen itallal kedveskedjenek barátoknak, családtagoknak.

Korábban a párlatok közül már győztes lett a sajmeggy, a lepotica szilva és a piros vilmos – ezek viselhették a Békés megyei elismerést.

A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. ügyvezető igazgatója, Rapport Miklós elmondta: a manufaktúra idén tízéves, ezért külön öröm számukra, hogy ilyen szép díjjal ünnepelhetik az évfordulót.

Fotó: beol.hu

B.A.