Békés megye vezető hírek

Békés megye kulturális sokszínűsége a Magyar Értékek Napján

Békés megye kulturális sokszínűsége a Magyar Értékek Napján

A III. Magyar Értékek Napján Békés megye értékei is felsorakoztak, Zalai Mihály, a Békés Megyei közgyűlés elnöke és Dr. Takács Árpád kormánymegbízott szerint a megye gazdag értékeit meg kell mutatni.

Békés Megye Közgyűlésének elnöke szerint megye nagyon gazdag értékekben, hiszen "a Kárpát-medence szívében található és hat nemzetiség alkotta meg Békés megye nagyon sokszínű kultúráját". Elmondta, hogy a megye is bemutatja az értékeit, idén immár második alkommal került sor a Megyenapra, "megtöltöttük Békéscsaba főterét." 

 

"Kulturális és gasztronómiai értékekben is nagyon gazdag Békés megye"

 

Büszkén emelte ki, hogy 75 településük közül 40-en már működik helyi értéktár, aktív munkájukat jelzi, hogy jelenleg 800 települési értéket tartanak számon. Hangsúlyozta, hogy nézzünk körül a szűken vett környezetünkben, mivel hajlamosan vagyunk nem észrevenni az előttünk felsorakozó értékeket. "Legyünk nyitottak és befogadóak saját értékeink iránt" - fogalmazott.

 

"Békés megye turisztikai nagyhatalom"

 

Dr. Takács Árpád, a  Békés Megyei Kormányhivatal vezetője úgy fogalmazott, hogy a hivatalnak rendkívül fontos céljai vannak, amely összeegyeztethető ezzel a rendezvénnyel. Kifejtette, hogy előtérbe helyezik a vidékfejlesztést, az elmaradott térségek felzárkóztatását, a foglalkoztatást, a turizmust és a gasztronómiát. "Békés megyében rengeteg fürdőhely és turisztikai látványosság van, így elmondható, hogy turisztikai nagyhatalom a megye" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a gasztronómiai pozíciójukat erősíti is közelmúltban átadott Magyar Termék Nagydíj, hiszen több Békés megyei vállalkozás nyerhette el a nívós elismerést.

 

/T.D.