Békés megye vezető hírek

Az influenza januárban tetőzik Békés megyében

Az influenza januárban tetőzik Békés megyében

Már felvehető az influenza elleni védőoltás a háziorvosoknál – az előrejelzések szerint a megbetegedés januárban tetőzhet Békés megyében.

2020 elején tetőzhet várhatóan az influenza a megyében – tudatta a Békés Megyei Kormányhivatal az előző esztendők tapasztalataira és az idei adatok fényében.

A védőoltás, melyet ingyen fel lehet venni, már igényelhető a háziorvosoknál. Békés megye jelenleg 49 ezer vakcinával rendelkezik – tudatta a beol.hu.


A mostani szezonban eddig egy mintából mutatták ki a szakemberek az influenza A-típusát Békés megyében. A leghatékonyabb megelőzési módszer most is a vakcina felvétele, ezzel magunkat és környezetünket is védjük – javasolja a Békés Megyei Kormányhivatal.

Noha a legideálisabb októberben, decemberben sem késő felvenni az oltást – ekkor is marad még idő a védettség kialakulásához a járvány kezdetéig – írta meg a beol.hu.

Aki nem juthat ingyen oltáshoz, az gyógyszertárban felveheti a vényköteles oltóanyagot. Az influenza-figyelőszolgálat adatai alapján hazánkban november 25. és december elseje között 6190 ember kereste fel orvosát influenzaszerű tünetekkel. Laboratóriumi vizsgálatok már igazolták, hogy az influenza A típusú vírusa már jelen van – tudatta az MTI.

B.A.