Békés megye vezető hírek

Átköltözik a védőnői szolgálat Békéscsabán

Átköltözik a védőnői szolgálat Békéscsabán

A jelenlegi helyétől 300 méterre alakították ki az új védőnői központot Békéscsabán: több térrel és helyiséggel áll az emberek rendelkezésére az épület a Dedinszky utcában.

Elkészült az új védőnő centrum a békéscsabai Dedinszky utcában, nagyjából 300 méterre az eddigitől. Az új épületben nagyobb tér és több helyiség várja a kismamákat, anyukákat és a gyermekeket.

Várhatóan 2020 márciusában költöztetnék át a szolgálatot új helyére. Szenti Zoltánné, a békéscsabai védőnői szolgálat vezetője elmondta: az utcafronti részen három tanácsadó szolgálat működik, ahol nyugodtan lehet négyszemközti beszélgetéseket is folytatni – adta hírül a beol.hu.Az épületben multifunkcionális termet alakítottak ki, itt rendezvényeket is tarthatnak – eddig ezeket csak külső helyszíneken tudták megoldani. Baba-mama szobát szintén létrehoztak, ahogy babakocsitárolót is, s méhnyakrák-szűrésre alkalmas vizsgáló is lesz a központban. Az épület hátsó részébe kerültek a szobák, ahol tizenkét területi védőnő dolgozhat.

Kényelmesebbé teszik a várakozást, több mosdót alakítanak ki, hogy minél jobban megfeleljen az új épület az igényeknek – tudatta a beol.hu.

Fotó: Kiss Zoltán

B.A.