Békés megye vezető hírek

Átadták a megszépült Szarvasi Járási Hivatalt

Átadták a megszépült Szarvasi Járási Hivatalt

Szeptember 17-én hivatalosan is átadták a több mint 600 millió forintból felújított járási hivatal épületét Szarvason.

Immár hivatalosan is átadták a Szarvasi Járási Hivatalt, melyet az utóbbi hónapokban újítottak fel. Az épület hazai forrásból, több mint 600 millió forintból szépült meg, két ütemben. Kívül és belül is rendbehozták – írta meg a beol.hu.

Megújultak az irodák, az összekötő helyiségek, nyílászáró-cserén esett át az épület, s modernizálták épületgépészeti tekintetben is. 

Szükség is volt a felújításra, hiszen – mint azt Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kiemelte – több mint 1 millió ember fordul meg évente a Békés megyei kormányhivatalokban. Csak 2019 első felében több mint 500-ra rúg a hatósági ügyek száma, melyeket le is zártak még ebben a félévben. Fontos az ügyfélbarát és emberarcú közigazgatás – adta hírül a beol.hu.

A méretes, 2800 négyzetméter területű épület felújítása 15 évet váratott magára.

Szarvas polgármestere, Babák Mihály kiemelte, hogy a beruházással együtt központi helyett kapott a közigazgatási ügyek intézése, mivel a kormányablak mellett a foglalkoztatási osztály, a gyámügy és a földhivatal is egy helyen várja a lakosokat, immár modern körülmények között – tudatta a beol.hu.

Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a beruházás a magyar közigazgatásban bekövetkezett változtatásokat szimbolizálja, melynek célja az egyszerű és gyors ügyintézés – írta meg a beol.hu.

Fotó: Lehoczky Péter

B.A.