Békés megye vezető hírek

Alaposan kitisztították a csatornát Gyulán

Alaposan kitisztították a csatornát Gyulán

Az Élővíz-csatorna gyulai szakaszán, a belvárosban végeztek alapos hulladékgyűjtést a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság emberei.

Komoly csatornatisztítás folyt Gyulán, a belvárosi szakaszon: az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozata keretében gyűjtöttek hulladékot a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) munkatársai.

Az eseményről a cég Facebook oldalán számolt be. Az Élővíz-csatorna kiemelt városképi és környezeti jelentőséggel bír. Ezt a természetes ágat a Fehér-Körös 19. századi folyószabályozási munkálatai során vágták le – azzal azonban, hogy mesterséges vízbetáplálást kap, komplex vízgazdálkodási célokat is ellát.


Alapos Élővíz-csatorna tisztítás zajlott Gyulán

Alapos Élővíz-csatorna tisztítás zajlott Gyulán

Mint arról Facebook-oldalukon említést tettek, annak ellenére, hogy hideg és ködös idő volt, a Körös-Vidéki Vízügyi Igazgatóság emberei közül többen dolgoztak szorgalmasan, s jó részét kitakarították a csatornának.

A csatorna partján, valamint kenuval járták végig a területet és főként műanyagitalos csomagoló anyagokat, alumíniumot, valamint üveg palackokat gyűjtöttek be – írta meg a cég Facebook oldalán.

Fotó: KÖVIZIG

B.A.