Békés megye vezető hírek

A távolság összeköt, ha szakmáról van szó

A távolság összeköt, ha szakmáról van szó

 

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Békéscsabai Szakképzési Centrum 2021. január 18-án (hétfőn) 13:00 órától együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem Szenátusi Tanácstermében.

 

Bár a két intézmény több mint 200 km távolságra van egymástól, a szerződés aláírásával mégis közvetlen kapcsolatba kerülnek a kar hallgatói és a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium diákjai. Az együttműködés egyik legfontosabb célja, hogy a két, hasonló szakmai profillal rendelkező, de más oktatási szinten lévő intézmény között közvetlen munkakapcsolat alakuljon ki annak érdekében, hogy a középfokú oktatási intézmény diákjai már az ottani éveik alatt bekapcsolódhassanak az egyetem életébe.

 

Az aláíró felek

 

A kőolaj és földgáz, a megújuló energiák, a térinformatika, a vízügy és a környezetvédelem területén az együttműködés keretében lesz egyetemi labor- és óralátogatás, a technikum diákjainak és tanárainak az egyetemi kutatási munkákba történő bevonása. Az egyetemi oktatók szakmai órákat is tartanak majd a technikumban, valamint lesznek a műszaki és földtudományokat népszerűsítő programokon történő közös megjelenések, illetve a felsőoktatási felvételit előkészítő szakmai tréningek is.

A program egyik legjobban várt eleme az egyetemi és technikumi diákoknak szervezett közös szakmai tanulmányutak, melyek során nem csak a szakmával, hanem az egyetemi élettel is közvetlenül megismerkedhetnek a technikum diákjai az egyetemi hallgatók segítségével; ezzel is utat és lehetőségeket mutatva a műszaki és földtudományi pályákhoz.

 


Az aláíró felek:
Prof. Dr. Horváth Zita, rektor, ME
Prof. Dr. Mucsi Gábor, dékán, ME MFK
Mucsi Balázs Sándor, főigazgató Békéscsabai Szakképzési Centrum