Békés megye vezető hírek

A szagok nyomába kellett eredni Szarvason

A szagok nyomába kellett eredni Szarvason

Több lakos panasza is elért a címzetes főjegyzőhöz a Békés megyei városban: a szarvasiak egyre nehezebben viselik el, hogy a város egyes részein bűz terjeng. Kiderült, hogy ezt mi okozhatja.

Szagos gondok adódtak Szarvason: a terjedő bűz egyre több lakó életét keseríti meg, s az érintettek ezt a közelmúltban jelezték is az önkormányzat felé.

A bűzös levegő nemcsak a helyiek mindennapjait zavarja, hanem a turisták kedvét is elveheti, akik a városba látogatnak – írta meg a beol.hu.

Dr. Melis János címzetes főjegyző a történtek után megpróbálta kideríteni, honnan eredhet a kellemetlen szag. A sertéstrágyára emlékeztető szag forrását úgy igyekeztek megtalálni, hogy a szarvasi önkormányzat bejelentette a problémát a Békés Megyei Kormányhivatal felé – utóbbiak pedig embereket küldtek ki, hogy felderítsék, honnan jön a szag.

Ismeretlen eredetű bűz terjeng Szarvason

Ismeretlen eredetű bűz terjeng Szarvason

A probléma a lakók szerint már korábban is felmerült, de kevésbé volt intenzív és elviselhetetelen – írta meg a beol.hu.

A kellemetlen szagok természetesen a meleg idővel még fojtogatóbbá válnak.

A Szarvasi Járási Hivatal állandóan végez hatósági ellenőrzéseket. Ezek eredményét minden esetben elküldik az illetékes hatósághoz. A korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy ipari és mezőgazdasági tevékenységből származhat a bűz. Így a forrás felderítését a hivatal agrárügyi főosztálya, valamint a környezet- és természetvédelmi főosztály látta el.

A „bűzkommandónak” keresztelt csoport folyamatosan informálja a hatóságokat arról, mit tapasztalt. A városlakók egyöntetű véleménye egyébként az, hogy a szag nem a csatornából vagy a külterületen levő üzemekből jöhet, mert ebben az esetben az nemcsak nyáron okozna gondot – adta hírül a beol.hu.

Fotó: szarvas.hu

B.A.