Békés megye vezető hírek

A békési gyerekek kedvelik a büfék új kínálatát

A békési gyerekek kedvelik a büfék új kínálatát

Békés megyében szintén nagymértékben megváltoztatták az iskolai büfék kínálatát – úgy tűnik, ezt a diákok el is fogadták, de sok múlik azon a hozzáállásukat tekintve, hogy otthon mit kapnak.

A megváltozott jogszabályok kedvezően befolyásolták az iskolai büfék kínálatát: már Békés megyében is jóval egészségesebb szendvicseket, rágcsálnivalókat kaphatnak a gyermekek.

A kínálat előnyben részesíti a teljes kiőrlésű péksüteményeket, zöldségekkel készült szendvicseket, salátákat, melyeket a jelek szerint kedvelnek is a tanulók – adta hírül a beol.hu.

Az egészséges ételeket otthon is szorgalmazni kellene, nemcsak az iskolai büfében

Az egészséges ételeket otthon is szorgalmazni kellene, nemcsak az iskolai büfében

Egy szakember, aki több mint 20 esztendeje vezet iskolai büfét, elmondta: ami a gyerekek hozzáállását illeti, igen sok múlik azon, mit látnak, esznek otthon.

Ugyanis még mindig sokan vannak, akik szívesebben vennének kólát vagy chipset. Igen fontos lenne, hogy miközben az iskola igyekszik egészséges életmódra nevelni, a diákok megfelelő neveléséhez a szülők is hozzájáruljanak egészségesebb ételek biztosításával.

Az iskolai büfék is törekednek azért arra, hogy a lehető legszélesebb választékkal szolgáljanak a gyerekeknek – mondta el Prohászka Béla közétkeztetési országos tiszti főorvosi megbízott, hozzátéve, hogy a fokozatosság és az is dicsérendő, hogy helyi, egészséges alapanyagokat igyekeznek használni – írta meg a beol.hu.

A szakember azt is elmondta: a teljes eredmény nem hónapokban lesz mérhető, mivel mire kiforrja magát a program, akár a mostani óvodás korosztály is felnőhet. Minden korosztályban szükség van a változásokra – tette hozzá.

B.A.