Békés megye vezető hírek

A békéscsabai gimnázium a legjobbak között

A békéscsabai gimnázium a legjobbak között

Az ország legjobb száz gimnáziuma között a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium is bekerült. Az egykori Rózsa gimi a megyéből egyedüliként szerepel a listán.

Békés megyéből egyedüliként került fel a legjobb magyarországi gimnázium listájára a korábban Rózsa gimiként ismert Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Az iskola a 63. helyen végzett a 100-ból a HVG listáján, amelyet évek óta állít össze, felsorolva benne hazánk legjobb állami, egyházi és alapítványi fenntartásban működő gimnáziumait – tudatta a beol.hu.

 

Az Andrássyban a rózsás hagyományokra építenek és mindig szem előtt tartják a minőséget, a XXI. századi követelményeket és irányokat is figyelembe véve – emelte ki a gimnázium működésével kapcsolatban Szabó László igazgató.

Az előző esztendőben teljesítményük még a 82. helyre volt elég, most azonban jelentősen előre is ugrottak – írta meg a beol.hu.

A rangsoroláskor az igazgató elmondása szerint azt nézik, milyen eredményeket ért el a gimnázium az országos kompetenciafelmérésen, milyenek a végzős diákok felvételi pontszámai, illetve a négy érettségi tantárgy eredménye. Helyezésük jelzi az intézményben zajló, magas színvonalú és lelkiismeretes munkát – hangsúlyozta az igazgató.

Az iskola vezetője azt is elmondta, hogy a legjobbiskola.hu portál által készített rangsorban második lett az Andrássy gimnázium a legjobban teljesítő intézmények sorában – tudatta a beol.hu.

A korábban Rózsa Gimnáziumként működő intézmény nagy tekintélyű iskola, melyben jelenleg évfolyamonként 5 osztályt oktatnak, mindegyik más profilú.

Emellett újításokban is gondolkodnak, melyek egyike már zajlik: Andrássy Business School (ABS) néven gazdasági mentorprogramot indít az iskola, melyben békéscsabai cégekkel működnek együtt – köztük a Marzek Knerrel és a Csaba Metállal -, azzal a céllal, hogy erősítsék a gazdasági szemléletet a tanulókban. Akik részt vesznek a projektben, megnézik a vállalkozásokat és virtuális céget alkotnak meg – írta meg a beol.hu.

Fotó:

B.A.