Békés megye oktatás

Vizsgadrukk? - Csak semmi pánik! Készüljünk együtt!

Kalapál a szíved, elmegy a hangod, nedves a tenyered, a szád kiszárad. Cserbenhagy a tested - de miért pont most, a szóbeli vizsga előtt?
A stresszben talán az a legrosszabb, hogy nem tudjuk, miért reagál rá oly furcsán a szervezetünk.
A tudósok szerint ezeknek a testi reakcióknak őseinknél komoly funkciói voltak: a stressz-helyzetekben hirtelen felszökő adrenalin segítette az ősembert a gyors menekülésben, vagy a ragadozók elleni küzdelemben.
A nedves kéz például megkönnyítette a fára való felkapaszkodást. Az emberi életkörülmények azonban gyorsabban változtak, mint testünk reakciói.

Amikor egy vizsgáról és nem fáramászásról van szó, akkor a nedves tenyér inkább zavaró, mint hasznos. Különösen dolgozatíráskor, vagy a közelgő érettségi vizsgákon. Ezek elől mégsem futamodhatunk meg. A vizsgáztatóval pedig legfeljebb szóban kell megküzdenünk. A lehető legrövidebb idő alatt, tiszta fejjel kell magunkba szívni a lehető legnagyobb adathalmazt, hogy azután a vizsgán magabiztos hangon, világos gondolatokkal adhassunk számot a tudásunkról. Csak ez a fránya vizsgadrukk ne lenne!

Semmi pánik! Van ellenszer: az orbáncfű-kivonatot tartalmazó gyógyszer, a Remotiv extra tabletta. Tisztán gyógynövényből áll, oldja a feszültséget, anélkül, hogy hozzászokást okozna. Azoknak, akik vizsgaidőszakban alvászavaroktól, vagy depressziós tünetektől szenvednek, érdemes kipróbálniuk a Remotiv-kúrát. Ez ugyanis fényérzékennyé teszi
a szervezetet, a fény pedig csökkenti a melatonin hormon termelődését, mely
a depresszióért és a feszült hangulatért felelős. Ez a magyarázata a fényszegény téli hónapok rossz hangulatának. A Remotiv-kúra alatt azonban óvakodni kell a túlzott napozástól, mivel a fokozott fényérzékenység miatt a bőr könnyen leéghet.

+ egy kis extra segítség a felkészüléshez az igazán súlyos vizsgákra:

Kilátástalannak tűnik az előtted álló vizsga letétele?

Ez a cikk egy reménytelennek tűnő eset példáján keresztül szemléletesen mutatja be,
hogyan kell alkalmazni a tanuláselmélet legújabb felismeréseit a gyakorlatban. Az új
módszer neve 'VIZSGASPIRÁL', mely kiterjed az előkészületektől a vizsga napjáig
szükséges összes teendőre.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG ORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT