Békés megye oktatás

A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákja, Knyihár Gábor sikere a Tudományos Diákkörök XV. Konferencián

A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákja, Knyihár Gábor sikere a Tudományos Diákkörök XV. Konferencián

Idén 15. alkalommal rendezték meg a Tudományos Diákkörök Konferenciát. A rendezvényen idén a Belvárosi is indult a ROBOTIKA szekcióban.

 

 

Knyihár Gábor 12.b osztályos tanuló, Obuch László felkészítésével egy „Intelligens kutató-mentő robot” tervével és prototípusával nevezett a magas rangú megmérettetésre. Február 13-án, Szekszárdon került megrendezésre az elődöntő, a Garay János Gimnáziumban. A sikeres szereplést követően továbbjutott az országos döntőbe, amelyet március 20-21-én rendeztek Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

A döntőn különböző kategóriákban, több mint 250 diák versengett a helyezésekért. A robotika szekcióban Knyihár Gábor a Miskolci Egyetem különdíját kapta. A díjakat Sólyom László volt köztársasági elnök adta át.

Knyihár Gábor mindezek mellett lehetőséget kapott munkájának bemutatására a Miskolci Egyetemen rendezett MultiScience - XXIX. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencián. Külön emeli az előadás színvonalát, hogy angol nyelven, nemzetközi hallgatóság előtt fogja megtartani bemutatóját.