Békés megye közétkeztetés

Prohászka Béla a közétkeztetés megreformálásáról

Prohászka Béla a közétkeztetés megreformálásáról
A Menza Minta=Mintamenza program egy közös együttműködés a közétkeztetés megújítása céljából. Ezzel kapcsolatban beszélt munkatársunknak Prohászka Béla Venesz-díjas és Olimpiai aranyérmes mesterszakács.

Prohászka Béla az iskolai étkeztetés megreformálásáról

A programhoz az egész országból várják azon konyhák, önkormányzatok jelentkezését, amelyek elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a közétkeztetés megújítása iránt, valamint aktívan részt kívánnak venni egy korszerű gyermekétkeztetés kialakításában.

mngsz

Menzaprogramot indított az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség


Prohászka Béla számára bevallottan nagy kihívás az iskolai étkezés. Az iskolában a mai rohanó világban a szünetek, az étkezésre szánt idő sajnos roppant kevés. Ezért itt is nagyobb figyelmet szeretnének szentelni ennek a tanárokkal, tanárnőkkel együttműködve.

Prohászka Béla

Prohászka Béla a közétkeztetés megreformálásáról beszélt


Jó lenne, ha elmondanák a gyerekeknek, hogy mi az alapanyag, mi az étel, hogyan kell azt elfogyasztani, miért fontos az idényjelleg figyelembe vétele, és hogy miért úgy van tálalva egy-egy étel? Prohászka Béla szerint azoknak a kollégáknak is nagy a felelőssége e téren, akik az ételkészítésben és a tálalásban részt vesznek. Ez nagyon nagy feladat lesz 2012-ben és 2013-ban.


-kt-