Békés megye hírek

Závogyán Magdolna kitüntetése, Békés megye újabb sikere

Závogyán Magdolna kitüntetése, Békés megye újabb sikere

Závogyán Magdolna, a Békés Megyei Önkormányzat kulturális referense kapta meg idén a Bánffy Miklós-díjat, melyet 2012. március 14-én vehetett át Dr. Réthelyi Miklóstól a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterétől és Szőcs Gézától a minisztérium kultúráért felelős államtitkárától.

Nem csak egy személyes pályafutás sikere, hanem a Békés Megyei Önkormányzat elmúlt években véghezvitt munkájának is elismerése az Állami Díj, melyet a kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő munkáért ítélnek oda immár tíz éve.

A Bánffy Miklós-díj

A 2006 óta a Békés Megyei Önkormányzatnál dolgozó kulturális szakember munkája során olyan szakmailag is régóta elismert megyei szintű programok kidolgozója volt, mint a "Kultúra gazdagít" program, mely három szektor fogott össze, az önkormányzati, a piaci és a civil szektort. A programban a kulturális intézmények produkcióira jegyet váltó emberek a jegyük, bérletük összegét teljes egészében, vagy azt meghaladó módon visszakapja a piaci szektor szereplőinél tett mindennapi vásárlásaik során.

A megyei civil pályázati rendszer mintaértékű lebonyolítása is hozzá kötődik, mellyel a Békés Megyei Önkormányzat 2007 és 2011 között összesen 172 millió Ft támogatást nyújtott a megyei civil szervezetek részére.

A Békés Megyei Önkormányzat kultúra és művelődés területén végzett munkáját az utóbbi hetekben több dicséret is érte. Legutóbb a megye által szervezett civil fórum sajtótájékoztatóján méltatta Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzeti és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a megyei önkormányzat mintaértékű programjait, melyek egyike mintaként szolgál egy jelenleg kidolgozás alatt álló országos rendszernek is.

 

A napokban átvett Bánffy Miklós-díj így nem csak egy személyes életút méltó elismerése, de tovább gazdagítja a megyei önkormányzat által elnyert díjak sorát.