Békés megye hírek

X. Nemzetközi Halfőzőverseny kerül megrendezésre 2008. augusztus 16-án Gyomaendrődön

Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Tourinform Iroda 2008. augusztus 16-án, szombaton rendezi meg 10. alkalommal a Nemzetközi Halfőző Versenyt. A rendezvény helyszíne a Bethlen Gábor Szakképző Iskola Ipari tagozatának udvara lesz. A halfőző verseny kísérő rendezvénye az I. Gyomaendrődi Halászati Tanácskozás lesz, amely az említett iskola tornatermében kerül megrendezésre.

Egész napos programmal várják a szervezők hétvégén az érdeklődőket a X. Nemzetközi Halfőző Versenyre Gyomaendrődre, ahol már 1999 óta szerveznek ilyen megmérettetést a Szent István napi ünnepségek keretében. A halfőző versenyen kívül bőséges programválaszték áll rendelkezésére az idelátogatogatóknak, hiszen a rendezvény keretein belül lesz hagyományőrző lovagi bemutató, helyi környezetszépítő verseny, táncműsor, hogy csak néhányat emeljek ki a számos program közül, valamint énekesek, együttesek fellépései színesítik a műsort. Évről évre egyre többen neveznek be a versenyre és mérik össze főzési tudásukat. Az ételek zsűrizése után értékelésre kerül sor, melynek eredményeképp a versenyzők értékes díjakkal lehetnek gazdagabbak. A versenyen való részvételi szándékot a "Nevezési Értesítő"-ben lehet megtalálni, ami a Város honlapjáról tölthető le a rendezvényt megelőzően.

 

hal_11_838_20080811145522_312.jpg

 

Az érdeklődők idén is sokfajta halétel közül választhatnak

 

Az idei rendezvény különlegessége, hogy a szokásos tűzijáték helyett a szabadtéri lézer show lesz, és műsorválaszték neves fellépőkkel bővült ki (United nagykoncert, Emilio, Four Fathers). Az főzőverseny kísérő rendezvénye az I. Gyomaendrődi Halászati Tanácskozás lesz, amelyen Várfi András polgármester ünnepi köszöntője után számos előadást hallgathatnak meg a témával kapcsolatosan az érdeklődők.

 

item_19655_thumbnail_499_20080811145522_697.jpg

 

Minden versenyző kötényt és sapkát kap ajándékba

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: X. Nemzetközi Halfőzőverseny kerül megrendezésre 2008. augusztus 16-án Gyomaendrődön-Békés megye, rendezvény