Békés megye hírek

Világbajnoki harmadik lett a BéKSZI-s sportoló

Világbajnoki harmadik lett a BéKSZI-s sportoló

Világbajnoki harmadik helyezést ért el Mármarosi Patrik, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BéKSZI) hűtő- és légtechnika szakos, végzős diákja szeptember első felében a K1-es sportágban.

A Békéscsabai Lakótelepi SE Energy  Gym Thai-boksz,Kick-Box sportolója  a K1-es kategóriában a juniorok között előbb egy több fordulós hazai versenyen diadalmaskodott, majd pedig az olaszországi Riminiben megtartott világbajnokságon, csaknem ötven országból érkezett versenyző közül érte le ezt a kiemelkedő sikert.

A három éve Hricsovinyi Károly edző segítségével sportoló fiatalember heti hat-hét alkalommal, olykor 2-3 órás edzésekkel készült fel a nemzetközi megmérettetésre, ami igen csak megnehezítette az iskolai előmenetelét. Mindazonáltal a majdnem négyes tanulmányi átlagát annak is köszönheti, hogy Pusztai Tamás osztályfőnök és a szaktanárok segítik abban, hogy a rendkívüli elfoglaltság ellenére megfelelően fel tudjon készülni az iskolai tananyagból.

A sikeres diák mostanság külső gyakorlaton mélyíti el szakmai tudását, ami napjában délután négyig tart, s ezt követőn kezdődhetnek a fárasztó edzések. Patrik egyébként a későbbiekben is hűséges kíván maradni az iskolájához, hiszen azt tervezi, hogy itt szerez érettségi bizonyítványt is, utána pedig vagy a tűzoltóságnál, vagy a rendőrségnél kíván elhelyezkedni.

Terveiről szólva elmondta, hogy október 11-én a Club Babylonban fog fellépni egy 3X3 perces profi K1-es versenyen, ahol immár védőfelszerelés nélkül fog megküzdeni ellenfelével. Amúgy meg ismét megkezdődtek a magyar bajnokság fordulói, és ha szintén országos első lesz, akkor ismét készülhet a következő világbajnokságra.


www.bekszi.hu


www.bekszi.hu


www.bekszi.hu


www.bekszi.hu