Békés megye hírek

VIII. Betyár Napok a Kondorosi Csárda mellett

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Betyár Napok Kondoroson, a híres Kondorosi Csárda mellett 2008. augusztus 16-án, szombaton és 17-én vasárnap. A település és önkormányzata, valamint főtámogatóként az 50 éve alapított Kondorosi Takarékszövetkezet, különleges betyár napi programokkal várja a vendégeit. -Békés megye, rendezvény

Az idei évben is bőséges programkínálattal várják a szervezők a Betyár Napokra látogatókat Kondoroson. A rendezvény első napján a Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület egész napos hagyományos lovas programjai lesznek, mint például a nemzetközi lovas fogatok látványos bevonulása, meghívásos fogathajtó verseny, lovas-csikós bemutatók és lovas bál. A lovas programokon kívül, szabadtéri főzőattrakciók, látványfőzés és sportesemények valamint hagyományosan megrendezésre kerülő kutyaszépségverseny gazdagítják a programkínálatot.

user_62_tn_dsc_1083_400_as_293_20080812140019_304.jpg

A Betyár Napokon lesz az V. Polgármesterek nemzetközi fogathajtó versenye

A rendezvény másnapján, a főtéren színpompás ünnepi menet lesz látható, a betyárvilágot idéző öltözékekkel, Rózsa Sándor hasonmások, „csárdabeli szépasszonyok” és „betyárszépek” részvételével, valamint megrendezésre kerül az V. Polgármesterek nemzetközi fogathajtó versenye, a Kondorosi Csárda előtti attrakciós téren. A rendezvény keretein belül lesznek sportesemények is, Betyár Kupa, amely a Női Kézilabda Klub meghívásos versenye lesz, és labdarúgó mérkőzés. A főtéren továbbá az államalapítás ünnepének közeledtét jelezve hagyományos ökomenikus kenyérszentelést tartanak. A műsor kínálatát bővítik a gasztronómiai programok is, tájjellegű kóstolóval egybekötött versenyek, bemutatók. A Betyár Napok folyamán neves sztárok is színpadra lépnek, első este a Neoton, második este, pedig Demjén Ferenc ad élő koncertet, amely után tűzijátékkal örvendeztetik meg a közönséget. A rendezvényt a La Bomba zenekar utcabálja zárja. A részletes program megtekinthető a rendezvény www.betyarnap.hu honlapján.

user_62_tn_dsc_0859_400_as_597_20080812140019_302.jpg

 

A főtéren színpompás ünnepi menet lesz látható, a betyárvilágot idéző öltözékekkel

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: VIII. Betyár Napok a Kondorosi Csárda mellett-Békés megye, rendezvény