Békés megye hírek

Verseljünk együtt a világrekordért!

Verseljünk együtt a világrekordért!
,,Éneklem a tavaszt, a fényt,
Bimbózó ifjú zöld reményt
Szerelmes szívem sóhaját
S csitítgatom szegényt...½( József Attila)
A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal, képzőművészeti kiállításokkal tisztelgünk a magyar líra előtt.

02-19-jozsef-attila_20120216131743_71.jpgJózsef Attila

A Békéscsabai Jókai Színház és a Cervinus Teátrum a Költészet Napján verselni hív minden szavalni vágyó hazai költőt, színművészt, és civil versbarátot 1-től 100 éves korig. Békéscsabán, az Ibsen-ház udvarán és a Szarvasi Vízi Színházban 24 órás versmondó és közönség világrekord születhet! A rekordkísérlet 2012. április 10-én déli 12-kor indul két párhuzamos helyszínen, és másnap délben, József Attila születésnapján ér véget. Ez idő alatt minden jelentkező elmondhatja egy-egy kedvenc versét az általa választott helyszínen, népszerű színművészek, alkotók és előadók társaságában.

Jelentkezni folyamatosan legkésőbb 2012. március 31-ig lehet a www.jokaiszinhaz.hu weboldalon, illetve a cervinusteatrum@gmail.com e-mail címen lehet "Versrekord" megjelöléssel.

A jelentkezésben kérjük megjelölni a nevet, lakcímet, elérhetőséget.

Fontos:

  • a vállalt, napszak szerinti időpont,
  • a választott költő és a költemény,
  • valamint a helyszín megnevezése.
Versre és kalandra fel!

Időpont:
2012. április 10-11-ig
Helyszín: Békéscsabán az Ibsen-ház udvara (5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3.) és a Szarvasi Vízi Színház (5540 Szarvas, Petőfi Sándor u. 7-9.)

 

További információ a www.jokaiszinhaz.hu oldalon , vagy a 66/519-550-es telefonszámon.
Forrás: jokaiszinhaz.hu, Tourinform - Békés megye, Thermál Consulting Kft.
Szóljon hozzá a fórumon!: Verseljünk együtt a világrekordért!