Békés megye hírek

Várostörténeti vetélkedő

Várostörténeti vetélkedő
A Békési Könyvtárért alapítvány, a Békés Városi Janytik Mátyás Múzeum, a Békési Városvédő-és szépítő egyesület és a Békés Városi Püski Sándor könyvtár vetélkedőt rendez Békés város újjáülésének 300. évfordulója alkalmából. A több fordulós Várostörténeti vetélkedőn a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézményből több diák is részt vesz.
A Várostörténeti vetélkedő célja, nemcsak a lokálpatriotizmus erősítése és a város elmúlt 300 éves történetének alaposabb megismerése, hanem a történelemhez kapcsolódó kultúrtörténeti ismeretek hasznosítása, alkalmazása. Ennek érdekében a fiataloknak változatos feladatokban, programokban lesz részük.
A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési oktatási egységéből több három fős csapat is megméretteti magát ezen a vetélkedőn. A verseny hat fordulóból áll, a feladatok között többek között helyet kapnak előadások, online totó és múzeum látogatás is. A vetélkedő október 18-án vette kezdetét egy városnéző sétával, amelyen Mester Péter a Békési Városvédő- és Szépítő Egyesület elnöke mutatta be Békés nevezetességeit és beszélt a város híres szülöttjeiről is. A városnéző sétát követően a diákoknak egy online totót kell kitölteniük az elhangzottakkal kapcsolatban. A diákokra az elkövetkezendő egy hónapban több feladat vár és az összegyűjtött pontok alapján a legjobb eredményt elért csapatok mérkőznek majd meg a decemberi döntőben.

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Várostörténeti vetélkedő