Békés megye hírek

Utcafásításra lehet pályázni Vésztőn

Utcafásításra lehet pályázni Vésztőn
Vésztő Város Önkormányzata és a Vésztőért Városfejlesztési Egyesület hirdetetett pályázatot a lakóközösségek utcafásítása céljából.
A pályázat célja, hogy Vésztő városának területén az elöregedett vagy beteg fákat lecseréljék, illetve a hiányzókat pótolják, ezáltal szebb városképet és tisztább levegőt hozzanak létre. Ezen túlmenően, mivel a facsemeték gondozása a lakóközösség feladata, így a kapcsolatépítés illetve a kapcsolatápolás is komoly szerepet kap. A pályázatra összesen 1 millió forint áll rendelkezésre, melyet a Vésztőért Városfejlesztési Egyesület képviselőcsoportjának lemondott tiszteletdíjából finanszíroznak.

Az önkormányzat várja a pályázatokat az utcafásításra
A facsemetéket az önkormányzat vásárolja és adja a nyertes pályázóknak


A pályázatot nyert lakóközösségek nem anyagi támogatást, hanem facsemetéket kapnak, melyeket a város önkormányzata vásárol meg. Azon lakóközösségek nyújthatnak be pályázatot, amelyek legalább 10 egymással határos vagy egymással szemben lévő ingatlanok használói. A lakóközösségeknek vállalniuk kell, hogy a facsemetéket közösen ültetik el illetve gondozzák majd. Azoknál az utcáknál, ahol nincs 10 ingatlan, ott az ingatlanok számához viszonyítva meg kell lennie a 2/3-os vállalásnak ahhoz, hogy a pályázatot elnyerhessék. Pályázni kizárólag pályázati adatlapon lehet, az abban meghatározott aláírt nyilatkozat csatolásával. A pályázati adatlap átvehető a Vésztői Közös Önkormányzati Hivatal emeleti titkárságán (16-os iroda), illetve letölthető Vésztő város honlapjáról (www.veszto.hu).

 

-BT-