Békés megye hírek

Utánpótlás Eb előtt a megye kick-boxosai

Utánpótlás Eb előtt a megye kick-boxosai

Tizenkilenc Békés megyei fiatal készül a szeptember eleji utánpótlás kick-box Eb-re. Nehéz az esélyeket latolgatni, de ha a tavalyihoz hasonló lesz a mezőny, nagy összecsapásokra lehet számítani az olaszországi Lignanóban tartandó versenyen.

Olaszország egyik tengerparti kisvárosában, Lignanóban rendezik meg nem egészen két hónap múlva, szeptember 2. és 9 között a junior és kadett kick-box  Európa-bajnokságot. A WAKO (World Association of Kickboxing Organizations = Kick-box Szervezetek Világszövetsége) harmadik alkalommal szervez Európa-bajnokságot a fiataloknak, és ha nagyjából akkora lesz a mezőny, mint a tavalyi, belgrádi világbajnokságon, hatalmas versenyre van kilátás. A magyar utánpótlás kick-box válogatott kisebb létszámmal indul Olaszországba, mint 2010-ben. Az ok prózai: a kluboknak és a versenyzőknek maguknak kell állniuk a költségeiket, és ezek a költségek nagyobbak, mint a tavalyiak, ezért nagyon meg kell gondolni, kit visznek a versenyre. Békés megyéből sem mindenki indul, aki indulhatna. Nem egy klub csak az utolsó pillanatban, és csak szülői támogatással és hozzájárulással tud kiküldeni sportolót. A Békés megyei versenyzők jelentős része csupán semi- vagy light-contactban indul el, ezúttal kevesebb a dupla nevezés.

Ezúttal kevesebb a dupla nevezés

A következő sportolók indulnak Lignanóban:  

Békéscsabai Lakótelepi SE: Pallagi Szilárd (kadett 1 semi-c. 28 kg.), Viczián Roland (kadett 1 semi-c. 28 kg.), Hrabovszki Donát (kadett 1 semi-c. 32 kg.), Szentpéteri Bence (kadett 1 semi-c. 37 kg.), Sallay Gábor (kadett 1 semi-c. 47 kg.), Csák Bence (kadett 1 semi-c. 47 kg.), Opauszki Dávid (kadett 1 semi-c. +47 kg.), Mézes Dávid (kadett 2 light-contact 42 kg.), Berczi Ábel (kadett 2 light-contact 52 kg), Kádas Gábor (kadett 2 light-contact 57 kg.), Andó László (junior light-contact 74 kg.), Petrina Pál (K-1 51 kg.), Géczei Róbert (K-1 . 60 kg.).

Újkígyósi Kick-box SZSK: Laurincz Boglárka (kadett 1 semi-c. 37 kg.), Krucsai Gergő (kadett 1 semi-c. 32 kg.), Laurincz Zoltán (kadett 2 semi-c. 47 kg.),  Harangozó Gábor (kadett 2 semi-c. 69 kg.), Himler Gábor (junior kick-light 69 kg.).

Hegyesi SE, Füzesgyarmat: Poroszlai Ramóna (kadett 2 light-contact 65 kg.).

A válogatott szeptember 2-án indul Lignanóba, majd szeptember 3-án szombaton 9-től 19 óráig tart a versenyzők mérlegelése. Ugyanaznap délután bírói szemináriumot tartanak. Másnap szintén bírói továbbképzés lesz, és ekkor zajlik le a sok mindent eldöntő sorsolás is. Szeptember 5-én, hétfőn a megnyitó ünnepség után kezdődnek a selejtezők, amelyek egészen szerda estig folytatódnak. Csütörtökön és pénteken kerül sor a döntőkre, remélhetőleg minél több magyar, köztük Békés megyei résztvevővel. A programot a várhatóan vidám hangulatú sayonara party, búcsúest zárja.

Kick-box kupa Békés megyében (archív fotó, illusztráció)

Békés megyéből tizenkilenc versenyző indulhat Lignanóba

Az esélyeket nehéz megítélni, hiszen nem ismerős a mezőny, és az utánpótlás korú sportolóknál amúgy sem könnyű tervezni, sokat számíthat a pillanatnyi forma. Az biztos, hogy például azok, akik korosztályváltás miatt most a következő korosztály legfiatalabbjai, nehezebb feladat előtt állnak, esetükben elsősorban a helytállás a cél. Szinte minden utazó versenyzőben ott a nyerés esélye, zömében nem is rutintalanok. Heten, Pallagi Szilárd, Mézes Dávid, Sallay Gábor, Hrabovszki Donát, Petrina Pál, Krucsai Gergő, Laurincz Zoltán először veheti fel a címeres felsőt, most kerültek be a válogatottba.

Ami a legfontosabb, hogy a kiutazás és a felkészülést segítő edzőtáborok költségeit állni tudják a klubok és a versenyzők. A három szakosztály minden segítséget szívesen vesz és megköszön válogatott versenyzői méltó versenyeztetéséhez. Aki úgy gondolja, hogy támogatni szeretné valamelyik szakosztályt vagy versenyzőt, keresse a szakosztályok vezetőit: Békéscsabai Lakótelepi SE - Gregor László: 06-70-331- 5574; Újkígyósi Kick-box Klub - Debreczeni Dezső: 06-70- 701-1487, Hegyesi SE, Füzesgyarmat - Gasparik Róbert: 06-70-334- 8784.

 

Forrás: Békéscsabai Lakótelepi SE

Fotó: archív

-ge-

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Utánpótlás Eb előtt a megye kick-boxosai