Békés megye hírek

Ünnepi megemlékezések Békésen

Ünnepi megemlékezések Békésen
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési oktatási egységében március 14-én tartottak ünnepi megemlékezéseket az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából. Az intézmény Hőzső és Verseny utcai épületében a 10/T1 osztály tanulói adtak elő prózai zenés elemekkel gazdagított ünnepi műsort, melyet Nyíri Irén osztályfőnök állított össze.

„Őseink voltak a forradalmak. Hagyományunk a szabadság, a népfelség, a haladás, az emberi jogok. Így hagyta ránk ezt a tizenkilencedik század.
Ma a technika vívmányok adta lehetőségekkel már a világűrben keressük esetleges intelligens társainkat. Napjainkban mégis a XXI. század válságos időszakát éljük, amikor az összefogás, az egymás megértése, segítése sürgető szükséglet.
Legyen aktuális üzenet a mának is:
Kossuth Lajos azt üzente…”


Békésen továbbá a gyógypedagógiai oktatási egységben szintén ezen a napon tartottak megemlékezést, a műsorban ötödik, hatodik, nyolcadik és kilencedik osztályos diákok szerepeltek. A megemlékező műsort Kiss Jánosné és Nógrádi Mónika állította össze, melynek különlegessége volt, hogy drámajátékkal és táncos produkciókkal elevenítették fel a forradalom és szabadságharc eseményeit.