Békés megye hírek

Újra indul az óvodai képzés az EGYMI-ben

Újra indul az óvodai képzés az EGYMI-ben
Szeptembertől újra indítja óvodáját a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, mely az új tanévtől felveszi a Tisza Kálmán nevet.
Hevesi Tiborné, a Gyógypedagógiai Intézmény Egység vezetője elmondta, hogy egy tanévig nem működött az óvoda, de mivel nagy volt rá az igény a lakosság részéről, így szeptembertől az intézmény nevének és arculatának megújulásával az óvoda is újra indul, és teljesen átalakul. Jelenleg is zajlanak az intézményben a munkálatok, hiszen egy korszerű. minden szabványnak megfelelő óvoda kialakítását tervezik. 3 helyiséget alakítanak át, kettőt összenyitva, így létrejön egy nagy csoportszoba. Emellett kialakítanak egy vizesblokkot, valamint étkezőt is a gyerekeknek. Ezenkívül lesz még egy fejlesztő szoba is, ahol a komplex gyógypedagógiai foglalkozásokat fogják megtartani.
Az óvodai képzésben azok a gyerekek vehetnek részt, akiknél a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság a sajátos nevelési igényt megállapítja és kijelöli az intézményt. Elsősorban azokat a gyerekeket fogadják az óvodába, akik a mozgás, a beszéd vagy a megismerő funkciók terén szorulnak speciális megsegítésre, fejlesztésre. Velük gyógypedagógusok, logopédusok és TSMT terapeuták kis csoportokban foglalkoznak és kifejezetten azokat a területeket célozzák meg, amelyek sérültek.
A gyógypedagógiai óvoda szeptemberben indul 7 fővel, azonban lehet még jelentkezni az intézménybe.

Forrás: Hevesi Tiborné
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Újra indul az óvodai képzés az EGYMI-ben