Békés megye hírek

Újabb intézmények csatlakoztak a Harruckern kötelékéhez

Újabb intézmények csatlakoztak a Harruckern kötelékéhez

Szerkezetében és nagyságában is tovább bővül a térség legnagyobb oktatási intézménye. Szeptembertől a Harruckern János Közoktatási Intézmény üzemelteti az Ibsen Ház éttermét és kávézóját Békéscsabán, miután egy éve az Ibsen Házban működő Színitanház is a Harruckern kötelékéhez tartozik. Az Alföld legnagyobb iskolakomplexuma vette át továbbá a kétegyházi mezőgazdasági szakiskolát is. Augusztus óta a pedig a Harruckern működteti a Pándy Kálmán megyei kórház élelmezését, konyháját Mikulán Róbert igazgató szerint a hatalmas fejlődés a hiteles és minőségi szakképzést szolgálják.

 

Ibsen Ház, Békéscsaba, Harruckern

Ibsen Ház, Békéscsaba 

 

 

A Harruckern János Közoktatási Intézmény igazgatója, Mikulán Róbert kifejtette: jelentős újítások, szolgáltatás-bővítés vár az Ibsen Ház éttermére és kávézójára. „Család- és bababarát intézményt alakítunk ki, ami felnőttek és gyerekek körében egyaránt népszerű lesz. Szeptembertől például játszóház és pelenkázó helyiség is várja az Ibsen Ház vendégeit.” Az étel és italkínálat is megújul, egyben bővül Ibsen Ház éttermében és kávézójában, ahol a minőségi kávé és teaválaszték mellett a Harruckern cukrász- és péktermékei, valamint konzervjei is várják a betérőket.

 

Mikulán Róbert, Harruckern János Közoktatási Intézmény, igazgató

 

Mikulán Róbert, a Harruckern vezetője

 

A kávézóban szeptembertől komoly napi és hetilapválasztékkal, állandó kulturális és művészeti programokkal és egy különleges bambuszkerttel is várja a Harruckern az ínyenceket. Az Ibsen Étteremben pedig egyebek mellett bevezetik a hétvégi menüt, a házhozszállítást, s külön diétás ínyencségekkel hívja fel a ház a figyelmet az egészségtudatos táplálkozásra. Az immár a Harruckern kötelékéhez tartozó étterem és kávéház magas színvonalához továbbra is Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség vezetője és Asztalos Gyula adja a nevét.

 

 

 

Idén május 31-én soron kívüli ülésen döntött arról Békés Megye Képviselő-testülete, hogy szeptember elsejével a Harruckern János Közoktatási Intézmény oktatási egysége lesz a VM ASzK Szakképző Iskola-VM Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Kétegyháza. Szeptember elsejétől a Harruckern veszi át a közoktatási feladatokat és a munkáltatói jogokat. Mikulán Róbert igazgató azt tervezi, hogy tovább bővítik a tanulói létszámot mezőgazdasági profilú szakközép- és szakiskolában. Mikulán Róbert hangsúlyozta, a kétegyházi iskola által a Harruckern meghatározó kertészeti gyakorlati helyre is szert tett. Kétegyházán ráadásul meghatározó agrárbázis is a rendelkezésre áll: több mint száz hektáros szántófölddel, modern mezőgazdasági gépparkkal, állattartó teleppel és magtárakkal gazdagodott a Harruckern. Ismét megnyitja kapuit az a mezőgazdasági múzeum is Kétegyházán, ami az Alföld agrárkincseit mutatja be. A múzeum korábban már működött a község iskolájában, a Harruckern azonban megyei színvonalú turisztikai látványossággá szeretné fejleszteni.

Szabadkígyóson a Harruckern pék-cukrász tanműhelyében közben a teljes tetőszerkezetet felújították, 20 millió forint értékben, a Térségi Integrált Szakképző Központ TIOP-3.1.1-08/1-2008-0022 számú beruházásának keretében pályázat közreműködésével. A pék-cukrász tanulók a munkálatok közben folyamatosan sütötték a finomságokat a gyulai kórház számára. Mezőhegyesen szeptember elsejétől bevezetik a terápiás lovagoltatást, amit a Harruckern gyógypedagógiai részlegének lakói vesznek majd igénybe. 

Szeptembertől Gyulára kerül a hátrányos helyzetű diákokat felkaroló Dobbantó Program. A speciális programhoz szükséges termeket a Harruckern Karácsonyi János utcai helyiségeiben alakítják ki. A Dobbantó Program termeit, konyháját, társalgó úgy hozzák létre, hogy otthonos környezetben, barátságos módon kezdhessék új életpályájukat a rászoruló fiatalok.

 

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B.J.

Szóljon hozzá a fórumon!: Ide kerül a cikk címe!

 

 

 

.