Békés megye hírek

Újabb fejlesztésre készülnek Dánfokon

Újabb fejlesztésre készülnek Dánfokon

A beruházás során Békésen egyebek mellett átépítenék a dánfoki üdülőközpont szállodáját interaktív kiállítóközponttá, természetismereti erdei élményparkot, vízi tanösvényt létesítenének, fejlesztenék a szabad strandot is.

 

danfok-udulohaz-0cf7_2012013194002_30.jpg


 

Békés-Dánfok Öko- és Aktívturisztikai Központ elnevezéssel nyújt be pályázatot a békési önkormányzat a Magyarország--Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, Zerind községgel partnerségben -- döntött csütörtök délutáni ülésén a békési képviselő-testület.

A fejlesztés -- a létesítményt működtető Kecskeméti Gábor Kulturális Központra eső része -- nettó egymillió 199 ezer euró, amihez a városnak az összeg öt százalékát kellene biztosítania.

A beruházás során Békésen egyebek mellett átépítenék a dánfoki üdülőközpont szállodáját interaktív kiállítóközponttá, természetismereti erdei élményparkot, vízi tanösvényt létesítenének, fejlesztenék a szabad strandot, szabadtéri foglalkoztatót hoznának létre, lakóautós részt alakítanának ki, turisztikai csomagokat állítanának össze.

Zerinden felújítanák a vendégházat, az épületet napkollektorral látnák el, fejlesztenék a lovas turizmust. Számos programpont szólna a határon túli kapcsolatok erősítéséről, illetve közös turisztikai kiadványt is összeállítanának.

 

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2012/22.

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Újabb fejlesztésre készülnek Dánfokon