Békés megye hírek

Új vezető a vöröskeresztnél

Új vezető a vöröskeresztnél

Februártól új igazgató vezeti a Vöröskereszt megyei szervezetét. A mindössze 24 esztendős Nagy Gábor korábban a megyei önkormányzatnál tevékenykedett, szociológiai és munkaerő-piaci kutatásokat vezetett. A karitatív szervezet irányítása új kihívás életében, de nagy reményekkel, és még nagyobb tervekkel vág bele a nem éppen könnyű munkába.

A szociálpolitikus végzettségű szeghalmi fiatalember még csak néhány hete vette át az igazgatói széket, de máris azon munkálkodik, hogyan lehetne a meglévő humánerőforrásokat jobban kihasználni, újabb adományozó partnert találni, és még több sikeres pályázaton részt venni.

A Magyar Vöröskeresztet karitatív tevékenységéről ismerik, de emellett véradásokat is szerveznek, és közúti elsősegély vizsgákat bonyolítanak le. A jövőben pedig szeretnének felnőttképzésben, szakképzésben is részt venni.

 

 

 

Nehéz helyzetben vannak a megyében élők, a gazdasági válság itt még hatványozottabban érezteti hatását, mint az ország más területein, így a segítés elengedhetetlen. Jelenleg az időjárás miatt ruházatra, élelmiszerre van leginkább szükség, de az igazi munka még csak most veszi kezdetét.

A Magyar Vöröskereszt idén 130 éves. Az új vezető úgy véli, értékeiket meg kell őrizni, hiszen egy nagyon nemes és patinás szervezetről van szó. 2010 egyébként az önkéntesség éve, így még nagyobb jelentősége van a segítésnek, az adakozásnak, a támogatásnak.

 

Forrás: CsabaTV

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Új vezető a vöröskeresztnél