Békés megye hírek

Új színekben pompázik a Túrér Vendégház! - FGYKI

Új színekben pompázik a Túrér Vendégház! - FGYKI
A nem régiben intézményünknek átadott Mátyás u. 1.sz. alatti vendégház és tanterem külső homlokzati részét festették be a nyári gyakorlatot töltő 11. osztályos festő-mázoló és tapétázó szakmát tanuló diákjaink.
Az épület elhasználódott részeit javítás után, a tanultakat alkalmazva, a legmodernebb technológiával és jó minőségű anyagokkal vonják be az épület homlokzati részeit. A festés befejeztével a mázolásról tanultakat ismételték a tanulók, mivel a nyílászárók is kezelésre szorulnak. A tankonyhának és tanteremnek helyet adó épület belső részeit a szakmunkás- vizsga alkalmával alakították ki a funkciónak megfelelő színűre és mintájúra. Egyes helyiségeket festéssel, másokat tapétázással és plakátokkal díszítettek. Mindenkinek elnyerte a tetszését a szivacslabdával készített pasztellszínekből álló díszítés.
Ezzel a munkával és a nyári gyakorlattal kívül belül megújul az épület, tisztán kifestve várja a szeptemberi iskolakezdést.
A nyári időszakban vállalt munkák közé tartozik egy külső megrendelés is, ahol üzemcsarnok festése a feladat. Itt nagy felületeken magas követelmény szint mellett tehetik próbára tudásukat a tanulók.

Farkas Gyula Közoktatási Intézmény

Forrás: Jakus János, szakoktató
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Új színekben pompázik a Túrér Vendégház! - FGYKI