Békés megye hírek

TORKOS CSÜTÖRTÖK

TORKOS CSÜTÖRTÖK
Idén torkoskodás után máris megtervezheti a tavaszi wellness hétvégéjüket, családi üdülésüket, vagy esetleg azonnal kipihenhetik a nagy torkoskodás fáradalmait!
2012.Február 23.-án ismét megrendezi a Magyar Turizmus Zrt. a már hagyománnyá vált Torkos Csütörtököt! Évek óta több százezer ember látogat el ezen a napon a csatlakozó éttermekbe, amelyek vállalják, hogy egész nap 50 százalék kedvezményt nyújtanak a helyben fogyasztó vendégek számára.

 

02-20-torkos-csutortok-1_2012022090907_12.jpg

Kellemes hangulat,udvarias kiszolgálás és finom falatok.

 

A Torkos Csütörtök hivatalos honlapján már internetes asztalfoglalásra is lehetőség nyílik, mégpedig február 1-jétől. További újdonság, hogy idén nemcsak éttermek és más vendéglátóipari egységek, hanem kereskedelmi szálláshelyek is csatlakozhatnak a Torkos Csütörtök akcióhoz, kedvezményes, úgynevezett "Torkos csomagok" kialakításával, amelyeket a "torkos vendégek" éttermi számlájuk vagy az éttermekben található szórólap felmutatásával vehetnek majd igénybe február 23-át követően. Keresse a kedvezményes szállásajánlatokat a www.itthon.hu weboldalon!

 

 

02-20-barackos-kolestorta_2012022091535_59.jpg

2011 évi országtorta

 

 

Torkos Csütörtök, a felelevenített népszokás:

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyókedd, a hamvazószerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretné a Magyar Turizmus Zrt. ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Itt az alkalom, hogy fél áron próbáljon ki valami újat! Látogasson el abba étterembe, amellyel már hónapok óta szemezik, és csak a megfelelő alkalomra várt, hogy elmehessen kipróbálni! Esetleg térjen vissza újra abba a szívéhez kedves kisvendéglőbe, ahol évtizedekkel ezelőtt járt!


Időpont: 2012. Február 23.(csütörtök)

További információ a www.torkoscsutortok.hu oldalon.
Forrás: torkoscsutortok.hu, itthon.hu, Magyar Turizmus Zrt. ,Tourinform - Békés megye, Thermál Consulting Kft.
Szóljon hozzá a fórumon!: TORKOS CSÜTÖRTÖK