Békés megye hírek

Tisza Rádió - Felpezsdít és magával ragad

Tisza Rádió - Felpezsdít és magával ragad
A leendő Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény megújult arculattal és képzési kínálattal várja a diákokat szeptembertől. Az intézményben a Tisza Média keretein belül újra indul az iskola rádió is.
A Farkas Gyula Közoktatási Intézményben, Békésen, amely szeptembertől felveszi a Tisza Kálmán nevet, hosszú évek óta indítanak mozgóképkultúra- és médiaismeret orientációt a gimnáziumi képzés keretein belül. A diákok számára most új lehetőség nyílik, hiszen nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátíthatják a tanórákon megszerzett tudást. Szeptembertől újra indul ugyanis az iskola rádió - terveink szerint az összes oktatási egységben Orosházán, Gyomaendrődön és Dévaványán is. Megújult stúdióval és új arculattal várják a diákok jelentkezését a Tisza Rádióba, melynek stúdió vezetője Békésen, az új tanévtől Veres Nikoletta lesz, aki az intézményben végzett mozgóképkultúra- és médiaismeret szakon. Az elmúlt évek alatt megszerzett rádiós tapasztalatait próbálja majd átadni a diákoknak, hiszen dolgozott a Torony Rádióban, a Juventus Rádióban és a Rádió 1-ben is. A leendő „rádiós diákok” elsajátítják a hangvágást, a műsorszerkesztést, a műsorvezetést, a hírszerkesztést, a hírolvasást és a reklámgyártást is. A Tisza Rádió arculata nagyban hasonlít majd egy „igazi kereskedelmi rádióéhoz”.

Várják tehát az iskolában tanuló diákság jelentkezését – elsőként Békésen - az egy hónapig tartó intenzív rádiós szakköre, ahol a diákok megtanulhatják a rádiós szakma fortélyait, ezt követően pedig elsajátíthatják a megszerzett tudást a Tisza Rádió műsoraiban.


Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Tisza Rádió - Felpezsdít és magával ragad