Békés megye hírek

Tisza Kálmán Kupa Országos Fodrászverseny Orosházán

Tisza Kálmán Kupa Országos Fodrászverseny Orosházán
A tavaly megrendezett országos fodrászverseny kirobbanó sikerén felbuzdulva tartják meg idén is, ezúttal I. Tisza Kálmán Kupa elnevezéssel a fodrászversenyt Orosházán.
2010-ben 146 versenyzőt sikerült motiválni a szervezőknek, akik az ország minden pontjáról érkeztek, még Zalából és Szombathelyről is jött versenyző. Ebben az évben is öt versenyszámban mérhetik össze tudásukat a fodrászok és fodrásztanulók. Női fodrászatban a szalontechnika, divathajvágás valamint az alkalmi konty kategóriák lettek meghirdetve, férfi fodrászatban pedig a klasszikus hajvágás és szárítás, valamint a trend hajvágás. Valamennyi versenyszámban az első három helyezett pénzjutalomban részesül. Az idei évben emelkedett a pénzjutalom összege. Tanuló kategóriában a harmadik helyezett 10.000 forintot, a második helyezett 20.000 forintot, míg az első helyezett 40.000 forintot nyerhet, felnőtt kategóriában a harmadik helyezett 20.000 forintot, a második helyezett 40.000 forintot, az első helyezett pedig 70.000 forintot kap a kupa mellé. Egy versenyző több versenyszámban is indulhat.
Az október 30-án, az orosházai városi sportcsarnokban sorra kerülő versenyre kilátogatókat változatos programok várják. Napközben show műsorok és bemutatók is lesznek a színpadon, ahol a mai magyar fodrászszakma elitje is felvonul, bemutatkozik a fodrász válogatott Cseh István mesterfodrász vezetésével. A versenyre meghívást kaptak és jelezték érkezésüket a honi fodrászélet elismert képviselői és szaktekintélyei: Hajas László, Papas Vaszilisz, Zsidró Tamás, Tombáczné Szemerédi Zsuzsa, Meszlényi Tamásné, Ress Károly, Szabó Ferenc, Széll Sándor, Madarász István, Kászonyi Ildikó. A rendezvény fővédnöke Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza város polgármestere.

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Tisza Kálmán Kupa Országos Fodrászverseny Orosházán