Békés megye hírek

Tanévnyitó DÖK tábor Doboz-Szanazugban

Tanévnyitó DÖK tábor Doboz-Szanazugban
Szeptember 29-e és október 1-je között rendezte meg a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény a Megyei Tanévnyitó DÖK Táborát Doboz-Szanazugban, a Békés Megyei Jókai Színház Programirodájának támogatásával.

A táborban 30 tanuló vett részt két rutinos DÖK patronáló tanárral együtt. A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézményből 10-en, a Harruckern János Közoktatási Intézményből szintén 10-en, valamint a Hunyadi János Közoktatási Intézményből is 10 diák képviselte saját intézményét. A tábor megnyitóján részt vett Simon István Doboz polgármestere, térségi tanácsnok.

Simon István Doboz polgármestere, térségi tanácsnok köszöntötte a tábor lakóit

A tábor elsődleges célja volt, a diákönkormányzat tagjainak felkészítése a tanév legfontosabb feladataira, emellett megbeszélték a közoktatási törvényben megfogalmazott jogokat és kötelezettségeket is. Bartyik János, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési oktatási egységében működő diákönkormányzat patronáló tanára elmondta, hogy kiemelt feladatuknak tartották az intézményi alapdokumentumok (iskolai házirend) megbeszélését. Emellett a táborban megújították a diákönkormányzatok saját szervezeti és működési szabályzatait. Czégény Gyula, a Békés Megyei Önkormányzat intézmény felügyeleti osztályvezetője előadásában pályaválasztásról és pályaorientációról beszélgetett a fiatalokkal. Az intézmények összeállították saját tanéves DÖK- programjukat, megismerkedtek a rendezvényszervezés alapjaival és a költségvetési terv készítésével.  A feladatokhoz Takács János, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Középiskolai Kollégiumának  DÖK patronáló tanára adta meg a szükséges alapokat.

Czégény Gyula, a Békés Megyei Önkormányzat intézmény felügyeleti osztályvezetőjének előadása felkeltette a fiatalok érdeklődését

A tanulás mellet a szabadidős tevékenységek sem maradhattak el, hiszen vidám vetélkedőket szerveztek, ahol jobban megismerhették egymást a tanulók, voltak sport programok is. A diákok 17 településről érkeztek a táborba, akik az „Otthonunk Békés Megye” vetélkedő előtt bemutatták saját településeiket. Csütörtökön este a Mr. Shame együttes adott koncertet, pénteken pedig, discot rendeztek a diákoknak.

Az „Otthonunk Békés Megye” vetélkedő nagyon jó hangulatban zajlott


Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Tanévnyitó DÖK tábor Doboz-Szanazugban