Békés megye hírek

Szociális munka napja a Degré utcán

Szociális munka napja a Degré utcán

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központban az idén is megünnepeltük a szociális munka napját. Ilyenkor mindegyik dolgozónknak szól a taps, valamint vidám műsorszámokkal fűszerezett ez a délután, amelyet többek között sérült fiatalok adnak elő.

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ minden dolgozója meghívást kapott a Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett ünnepségre. Az összes munkaterületen megszavazták az év dolgozóját, valamint azokról a dolgozókról sem feledkeztek meg, akik kiemelkedően teljesítettek, vagy valamilyen szakmai végzettséget szereztek az idei év során. Természetesen nem lettek elfelejtve azok sem, akik immáron 30 éve dolgoznak közalkalmazottként, mint például Sziszák Katalin igazgatónő. Nagyon hangulatosan telt el a délután, együtt örültünk a többi kollégánk sikerének.

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ jótékonysági estjén is sikert aratott ez a műsorszám
"Legyetek jók, ha tudtok..."

Az ünnepség lezárásaként az ebédlőben állófogadáson vehettünk részt, ahol ízletes falatokkal, hidegtálakkal, és finom süteménnyel vendégeltek meg bennünket. A kivetítőn eközben az Angyalok szárnyalása elnevezésű jótékonysági gálaestünkről nézhettünk képeket, amely nem egészen egy hete teltház előtt zajlott a békéscsabai Jókai Színházban. A kis házi állófogadáson lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésekre, ritkán látott régi kollégák közötti eszmecserére. Nagyon szeretjük ezt a napot, mert jól esik, hogy elismerik az éves munkánkat, és mindegyikünk örült a nekünk szánt figyelmességeknek. Az ünnepség zárásaként nagyon tanulságos és elgondolkodtató idézetet hallhattunk intézményünk vezetőjétől:

"Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen, aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. Mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élni a jelent, az eredmény az, hogy nem él sem jelenben, sem jövőben: úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán..."

Forrás: Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ
Szociális intézményegysége
Szociális és mentálhigiénés csoport

Szóljon hozzá a fórumon!: Szociális munka napja a Degré utcán