Békés megye hírek

Szilágyi Áron olimpiai bajnok adta át az új kondorosi vívótermet

Szilágyi Áron olimpiai bajnok adta át az új kondorosi vívótermet
A kondorosi vívóterem átadása alkalmából érkezett megyénkbe a londoni olimpia első magyar aranyérmese Szilágyi Áron vívó.
Az idei tanévtől kezdve, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia szervezett körülmények között és megfelelő infrastruktúra mellett oktathatja a helyi és környékbeli diákokat a párbajtőrvívásra. A korábbi tanévben már megkezdődött a gyermekek oktatása, ezentúl azonban felszerelt pástokkal dolgozhatnak az edzők és tanítványaik a Petőfi István Általános Iskola alsó tagozatának tornatermében.

Kondorosra érkezett Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívónkAz olimpikont a Kondorosi Polgármesteri Hivatalban Dankó Béla polgármester, Kozsuch Kornél alpolgármester és Farkas Zoltán, Békés megye elnöke fogadták, majd kötetlen beszélgetést folytattak a település és a megye gazdasági helyzetéről és sportolási lehetőségeiről.

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Szilágyi Áron, olimpiai bajnok vívónkA vívóterem hivatalos átadásán Dankó Béla, polgármester örömét fejezte ki, hogy Kondoroson egy újabb sportág, a vívás is megjelenik.

Dankó Béla polgármester, országgyűlési képviselő és Szilágyi Áron olimpikonMint mondta, Kondoros számára fontosak a sportfejlesztések, nemrégiben került felújításra a sportcsarnok és ezen a nyáron műfüves futballpályát is avattak a sportpályán. Vívás eddig nem működött a településen, de Kondoros egyik díszpolgára, Balczó András világbajnok és olimpiai bajnok öttusázó, így az ő munkássága mégiscsak a víváshoz köti a települést.
Az eseményen jelen volt Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője és tanítványa Bohus Réka, akit Európa bajnokként üdvözölhettek Kondoroson.

A sportolót többen is elkísérték, köztük Csampa Zsolt, a vívószövetség elnökeA vívóakadémia vezetői, edzői ígéretet tettek, hogy a tehetséges vívóknak színvonalas edzési lehetőségeket biztosítanak a sikeres békés megyei vívósport érdekében. A hivatalos átadó után a gyerekek nagy szeretettel és rajongással állták körül Szilágyi Áront, aki türelmesen mindenkinek autogramot adott és mindenkihez volt egy-két kedves szava.


A gyermekek türelmesen vártak példaképükre