Békés megye hírek

Szeptemberi Megyegyűlés-az önkormányzati átalakítás, és a költségvetés volt a fő téma

Szeptemberi Megyegyűlés-az önkormányzati átalakítás, és a költségvetés volt a fő téma

Szeptember 16-án Békés Megye Képviselő testülete ülésezett a Megyeházán. A megyegyűlésen komoly vitát váltott ki az önkormányzati rendszer várható átalakítása. A napirendi pontok között kiemelten szerepelt a megyei önkormányzat 2011 első féléves költségvetésének beszámolója. A bejelentések között személyi kérdések szerepeltek, valamint a Arad- Békés Expó és a mezőgazdasági kiállítás is szerepet kapott az ülésen.

 

A mostani megyegyűlés Dr. Dávid Sándor a békés megyei önkormányzat volt főjegyzőjének méltatásával kezdődött, aki közel 7 éven keresztül végezte komoly hivatástudattal áldozatos munkáját. A védelmi igazgatóságért, a védelmi bizottságért végzett példaértékű tevékenységéért ezüst emlékéremmel jutalmazta Dr. Tokovicz József a honvédelmi minisztérium védelmi hivatalának főigazgatója.
Az előző megyegyűlés óta sok minden történt, amit a képviselők a két ülés közötti vitán tárgyaltak meg. Ennek az időszaknak a légkörét az önkormányzati átalakítás taglalása határozta meg.
Gajdos Attila a Jobbik frakció részéről a következőket fűzte hozzá.
Fontos pontként szerepelt az önkormányzat 2011 első féléves költségvetésének beszámolója. Az anyagban fellelhető számok nem generáltak vitát a képviselők között.
A képviselő testület ugyan nem tárgyalta napirendjén azonban fontos téma volt a szeptember 17-én megrendezésre kerülő Arad- Békés Expo, amellyel egy időben vegyes bizottsági ülésre és mezőgazdasági kiállításra kerül sor Gyulán.
A pályázati kiírások illetve a személyi kérdések között szerepelt Dr. Dávid Sándor volt főjegyző megüresedett helyének betöltése. Dr. Szatmári Imre a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója visszavonta pályázatát, így lemondott igazgatói helyéről. Azonban Farkas Zoltán elmondta továbbra is számítanak rá, tudására szakmai felkészültségére. A képviselő testület ideiglenesen Kovács Istvánt a Vésztőmágori történelmi emlékhely kiállítás vezetőjét bízta meg a múzeum vezetésével. A soron következő közgyűlés október 14-én lesz, melyről ismét beszámolunk majd.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Forrás: Csaba TV

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Megyegyűlés-az önkormányzati átalakítás, és a költségvetés volt a fő téma