Békés megye hírek

Széles körű egyeztetésekkel készül a területfejlesztési terv

Széles körű egyeztetésekkel készül a területfejlesztési terv

A napokban elkezdődtek Békés megye területfejlesztési tervének első társadalmi egyeztetései. Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke zártkörű megbeszélésen fogadta a gazdasági élet, megyénket meghatározó szereplőit, hogy elmondhassák véleményüket. Őket pedig követik az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, az építőipar, a turizmus, a szakmai érdekképviseletek és kamrák, de a civil szervezetek és a szakképzés szereplői is.

Az egyeztetések szükség szerint több körben történnek, hiszen a jelenlegi tapasztalatok azt mutatják, hogy aktív partnerekre talált a megyei önkormányzat. A megbeszélés egyértelmű visszaigazolást adott arról, milyen nehézségekkel küzdenek a meghatározó cégek, ám nem csak őket, de a kis- és középvállalkozásokat is megkeresték a szakemberek.

A Békés Megyei Önkormányzat új, a jövőt meghatározó területfejlesztési terve a Kormány célkitűzéseivel összhangban kerül kidolgozásra. Ebben a megye társadalmi-gazdasági helyzetértékelésén túl, kitörési pontokat, megújulási lehetőségeket kíván megfogalmazni Békés megye fejlesztése, az életminőség javítása, a gazdasági növekedés érdekében.

Farkas Zoltán elnök a legnagyobb megyei cégekkel egyeztetett

Az alapdokumentum fontossága miatt nem csak a kész dokumentumot osztja meg véleményezésre a megyei önkormányzat, de már a készítés során partnerként bevonja a megye széles körét a tervezésbe, hogy beépítésre kerülhessenek a különböző gazdasági szegmensek jellemző kérdéseire adott válaszok.

A megyei önkormányzat emellett több körben végez adatgyűjtést a települések és a vállalkozók körében is. Ez utóbbiak közül sokan nyilatkoztak arról, hogy készek a folyamatos partnerségre, együttműködésre, és ötleteiket, meglátásaikat készek megosztani a megye fejlődése érdekében.