Békés megye hírek

''Szédüléssel járó kórképek''

''Szédüléssel járó kórképek''

„Szédüléssel járó kórképek" címmel tartott tudományos konferenciát a Réthy Pál Kórház- Rendelőintézet. Az ülés célja, hogy a manapság egyre többször jelentkező szédülésre a háziorvosok, és a kollegák is rögtön tudják a választ, és annak megfelelően lássák el a pácienseket.

Regisztrálnak az érkezők a Réthy Pál kórházban. Mindenki a tudományos ülésre érkezett, amelyet dr. Krisán István a neurológia-stroke osztály, osztályvezető főorvosa szervezett meg. Az eseménynek több aktualitása is van.

A négy kiemelt szakma:- amelynek képviselői egyébként a konferencián is részt vettek- a fül-orr gégészet, a neurológia, a belgyógyászat, és az addiktológia. Az ülésen kiderült, attól függően kezelik a betegeket, hogy kinek milyen jellegű szédülése van.

 

  Az ülés vezetője dr. Tóth Eszter az I. Belgyógyászat Nefrológia Osztály részlegvezető főorvosa szerint azért nagyon fontos ez a konferencia, mert a szédülés annyira gyakori tünet, hogy szinte minden orvos találkozik vele, tehát még ő is.

 

 

A tudományos ülésen elsőként Dr. Lászik Tibor, a fül-orr gégészeti osztály osztályvezető főorvosa tartott prezentációt a perifériás eredetű szédülésekről.

A tudományos ülésen körülbelül 50 háziorvos és szakorvos vett részt, akik nemcsak a szédülést, de a hozzá kapcsolódó új vizsgálati módszereket is megismerhették.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Orvos konferencia