Békés megye hírek

Szarvasi Vízi Színház - FGYKI

Szarvasi Vízi Színház - FGYKI
2011. július 9-én este különleges közönség töltötte meg a gyönyörű Szarvasi Vízi Színház nézőterét.
Az előadás kezdete előtt a színpompás épületben és környékében gyönyörködők mosolyogva üdvözölték egymást, hiszen mindannyian a hétköznapok során gyakori munkakapcsolatok részesei voltunk: a megyei fenntartású intézmények dolgozói.
Az előadás kezdete előtt Farkas Zoltán Úr, a Békés Megyei Képviselő-testület elnöke üdvözölte és köszöntötte a jelenlévő köztisztviselőket és közalkalmazottakat, akiket Békés Megye Önkormányzata munkájuk elismeréseképpen hívott meg a kikapcsolódásra és nyári pihenésre hangoló színielőadásra. Babák Mihály Úr, Szarvas Város polgármestere mutatta be a minket körülölelő építészeti csodát: a színház természetes környezetéhez alkalmazkodó, természetes anyagokból (fából, téglából, betonból, üvegből) létrehozott épületét és ismertette a városi, megyei, színházi és társadalmi összefogást, melynek köszönhetően egy uniós támogatás elnyerésével létrejöhetett Szarvas város, Békés megye, a Dél – Alföld egy újabb kulturális és egyedülálló gyöngyszeme.
Ilyen bevezető után a minden bizonnyal nem véletlenül választott musical a nyári estéhez alkalmazkodó könnyedségével, humorával még azok számára is teljes kikapcsolódást nyújtott, akik nem voltak oly szerencsés helyzetben, mint mi, pedagógusok, hogy nyári pihenésük nyitánya lehetett e szép este. Mind a szerzők, mind a rendező, Seregi Zoltán, mind a főszereplők Balogh Anna és Szomor György nevei garanciát jelentettek a sikerre. A fergeteges dalbetétekben és hihetetlen humoros szituációkban bővelkedő előadást még tovább fokozta a nyár könnyedségéhez alkalmazkodó látványos, ugyanakkor a nyolctagú kar által könnyen mozgatható, a cselekmény kívánalmainak megfelelően akár lakásbelsővé, akár hangstúdióvá, akár tengerparti nyaralóvá alakítható színes, a zenének minden részletében elkötelezett díszlet. S mikor a nézők már úgy gondolták, a környezet, az előadás, a látvány nem fokozható, akkor jelentek még meg a modern technika eszközeivel kialakított kép, fény és hanghatások, melyek a tökéletességig emelték a színi, zenei és látványélményt.
Az előadást meg-megszakító, majd a befejezést követő vastaps jelezte a nézőközönség elismerését a színészeknek és rendezőségnek. A dolgozóit meghívó Megyei Önkormányzat elismerése azonban nem maradt egyirányú: nem csupán a fenntartó gesztusa fejeződött ki e meghívással dolgozók felé, hanem az egész évben szigorú rend szerint tevékenykedő dolgozók elismerése, elégedettsége is munkáltatójuk figyelmes gesztusáért, mely lehetővé tette e nyári kulturális felüdülést, szűkebb hazánk, Békés Megye ez új gyöngyszemének megismerését.

Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Szarvasi Vízi Színház - FGYKI