Békés megye hírek

Szalagavató Dévaványa - 2012.

Szalagavató Dévaványa - 2012.
A szalagavatók eredeti hagyományaihoz híven az utolsó félév elején, ez évben február 24-én tűztünk szalagot végzőseinknek. Szalagot, mely összeköt és elválaszt: összeköti az évek alatt közösséggé kovácsolódott osztályokat, elválasztja viszont a vidám, derűs diákéveket a felnőtté válás küszöbétől, a vizsgáktól, a munka világába kapcsolódástól.
Idei ünnepségünk kiemelkedő sajátossága, hogy meghívott vendégeink sorában nem csupán városunk és társintézményeink vezetői, volt igazgatóink foglaltak helyet, hanem e jeles alkalomból megtisztelték jelenlétükkel iskolánkat a Békés Megyei Kormányhivatal és a Megyei Intézményfenntartó Központ képviselői is. Erdős Norbert kormánymegbízott úr, országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte ez ünnepség jelentőségét, méltatta a végzős diákok és tanáraik eddigi munkáját, és kívánt mind a diákoknak, mind szüleiknek sikereket, boldogságot további életútjukra. Czeglédiné Szappanos Anita, iskolánk megbízott igazgatója ünnepi beszédében kitért napjaink felgyorsult világának változásaira, melyet semmi nem példáz jobban, mint intézményük közelmúltja. Végzőseink tanulmányaikat a Farkas Gyula Közoktatási Intézményben kezdték, s most tudásukról a megye legnagyobb szakképző iskolájában, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben adnak majd számot.

A szalagavató komolyabb részét a 11. évesek búcsúztatója, majd a végzősök búcsúzó szavai vezették át a könnyedebb, műsoros programba. Iskolánk művészeti iskolás tanulói, Ambrus Helga (11. A osztályos tanulónk) és Hermeczi Anikó (10. A osztályos diákunk) zongorajátékkal és dallal búcsúztak az alsóbb évesek nevében. Köszönjük felkészítő tanáraik, Rudokász Diána és Schwarcz István segítségét! A rendezvény fénypontja természetesen az utolsó évesek báli tánca volt. A káprázatos hófehér ruhákban keringőző párok mind a koreográfiák, mind a zene tekintetében idézték a csillogó – villogó báli estek hangulatát. A Dr. Macsáriné Ignácz Marietta tervezte színpadkép tökéletes hátteret adott mindehhez: az iskola színeit idéző arany és zöld árnyalatokat emelte ki a hófehér és halványzöld selyem-folyam a színpad felett. A mögötte megbújó apró, csillagokat sejtető égők fenn, s alattuk a szintén csillagként tündöklő, mosolygó fiatalok látványa minden résztvevő számára örök emlék marad.

S ha mégis, hosszú évek múlva fakulnának a képek, a TiszaMédia lelkes csapata (békési fiatalok, kolléganőnk, Moldován-Garas Helga vezetésével) készítette DVD felvétel segítségével újra – és újra emlékezhetünk e csodás pillanatokra, e felejthetetlen estére.
Köszönetet mond mindenkinek, aki az est sikeréhez hozzájárult:
Tóth Erika, oktatási egység vezető