Békés megye hírek

Szakmai találkozók a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben

Szakmai találkozók a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi, gyomai és békési oktatási egységében vállalkozói, szakmai fórumot rendeznek a közeljövőben.
Az orosházi oktatási egységében november 16-án 14 órától tartanak szakmai fórumot, melynek fővédnöke Dr. Dancsó József  Orosháza polgármestere. A rendezvényen Zámbó András a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója a Szakképzés jelene, jövője az orosházi oktatási egységben címmel tart előadást, míg a Kapcsolati tőke szerepéről Ivanics János a LINAMAR Nyrt. vezérigazgatója tájékoztatja a résztvevőket.
Az intézmény gyomaendrődi oktatási egységében november 17-én 14 órától szakmai találkozót rendeznek.  A fórum fővédnökei Pap Tibor, Dévaványa és Várfi András, Gyomaendrőd polgármesterei, akik jelenlétükkel és védnökségükkel is kifejezik, milyen fontos egy – egy Békés megyei kisváros életében a vállalkozások megléte, fejlesztése, a minél jobban képzett munkaerő biztosítása. Zámbó András, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója az iskola oktatási egységei közül kiemelve mutatja be a gyomai és dévaványai képzőhelyek jelenét és jövőre vonatkozó képzési terveit, fejlesztéseit, amelyek középpontjában a szakképzés további erősítése áll. Vállalkozói oldalról Varga Péter, a füzesgyarmati Hotel Gara igazgatója mutatja be jó példaként a szállodában folyó szakmai gyakorlatokat, beszél a már kialakított rendszer előnyeiről, hátrányairól, a Kamarák és az iskolák felé a vállalkozói oldalról felmerülő igényekről, elvárásokról. A rendezvény célja nem előadások tartása, hanem egy – a gondolatébresztő hozzászólások után kialakuló – fórum, eszme- és tapasztalatcsere, amelyből mind az elméleti képzőhely iskola, mind a gyakorlatot oktató vállalkozói oldal a lehető legtöbbet profitálhat.
Az intézmény békési oktatási egységében november 25-én 14 órától rendeznek szakmai fórumot, melynek fővédnöke Izsó Gábor Békés polgármestere. A találkozón Zámbó András, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója tart előadást valamint Barkász Sándor, a Békés Drén Kft. ügyvezető igazgatója a Dél-Alföldi Talentum Akadémiáról és a vállalkozások szerepéről tart gondolatébresztő előadást.Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Szakmai találkozók a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben