Békés megye hírek

Somogyi-Tóth Dániel, a légi fotós

Somogyi-Tóth Dániel, a légi fotós

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjének, karmesterének nevét a megye zene- és kultúraszerető közönsége gyorsan megtanulta. A közel másfél éve a megyében tevékenykedő Budapesten élő, békési gyökerekkel rendelkező művész a jelek szerint nem kizárólag a zenében alkot nagyot, hanem a fotózásban is. Egészen pontosan annak egy speciális ágában, a légi fotózásban.

Magyarország legnagyobb légi fotós adatbázisát hozta létre a Somogyi-Tóth Dániel irányította csapat, amit bizonyít, hogy jelenleg 900 hazai településről 14 ezer fotó (!) található meg a www.legifotok.hu weboldalon. A honlap nemrégiben újult meg, és ennek a fejlesztésnek az eredménye, hogy hihetetlenül bőséges képválaszték és -mennyiség érhető el az oldalon.

 

Sok munka és sok év áll a honlap mögött. Somogyi-Tóth Dániel 2000-ben kezdte el a légi fotózást, amiben testvére, Somogyi-Tóth Péter is egyre inkább kiveszi a részét. Nem lenne teljes a bemutatás, ha nem tennénk hozzá, hogy lelkes, fiatal, de komoly csapat áll a testvérpáros mögött.

 

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjének, Somogyi-Tóth Dánielnek a légifotóit saját honlapján nézhetik meg

Tiszaszőlős madártávlatból

 

 

A honlap több szempontból nagyszerű. Felépítése, látványvilága első osztályú. A használhatóság szempontjából is csak a legjobbakat mondhatjuk róla. A keresők segítségével a honlap látogatója könnyen, gyorsan és magától értetődő módon talál meg minden keresett képet a portálon. Nagy előnye, hogy nem csupán településekre és megyékre lehet keresni, de a honlap szerkesztői gondoltak arra, hogy olyan keresési lehetőségeket is megadjanak, amik nem egy földrajzi ponthoz köthetőek. Így külön rákereshetünk a Dunára, a Tiszára, a hidakra, a kastélyokra, a temetőkre, a közutakra, a tavakra, várakra, iskolákra. E helyütt nincs hely valamennyi lehetőséget felsorolni.

 

Sokkal célravezetőbb felkeresni a honlapot, ami a művészi színvonalú képek sokaságával gyönyörködteti el a látogatót. Ahogy a honlap készítői fogalmaznak: többnapnyi látnivalót zsúfoltak itt össze. És a legkevésbé sem túloztak...

 

 

 

 

 

Forrás: Békés Megyei Szimfonikus Zenekar

Feltöltő: Sz. Kovács Viktória

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Somogyi-Tóth Dániel, a légi fotós