Békés megye hírek

Rendkívüli megyegyűlés

Rendkívüli megyegyűlés

Békés megye képviselő -testülete Május 31-én soron kívüli közgyűlést hívott össze. A testület találkozójára legfőképp azért volt szükség, mert a közoktatás átszervezésére május 31-ig van lehetőség.

 

Farkas Zoltán a képviselő testület elnöke elmondta: a közoktatás vonatkozásában egy nagyon komoly mérföldkőhöz érkezett Békés megye. Egyrészt azért, mert két új közoktatási intézmény került a fenntartóhoz, az eddig a Vidékfejlesztési Miniszérium fenntartásában álló kétegyházi VM Középiskola, illetve a gyomaendrődi Bethlen Gábor Szakképző Iskola, másrészt pedig azért, mert az alapító okiratban a telephely és az intézmény név vonatkozásában is változás történt. A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény elnevezése ugyanis szeptembertől Tisza Kálmán Közoktatási Intézményre változik, székhelye pedig a Harruckern János Közoktatási Intézménytől átvett orosházi telephelyre kerül.

Mint ismeretes, Tisza Kálmán 1830-ban született Geszten és miniszterelnökként is tevékenykedett, sőt a megyerendszer hatékony megújításában is komoly szerepet vállalt.

A képviselők a napirendi javaslattal egyet értettek, Pákozdi Gábor az MSZP részéről elmondta, úgy érzi az, hogy ezek a nevek a jövőben ilyen intézményekhez kerülnek ez egy fajta hitvallást jelent az értékek megőrzésében. És a későbbiekben is arra kell törekedni, hogy ennek hagyományt teremtsünk.

Gajdos Attila pedig a Jobbik frakció részéről szintén egyetértését fejezte ki. Mint elmondta, Tisza Kálmán igen sokrétű politikai tevékenységi kört vállalt fel.

Farkas Zoltán hozzátette: a képviselő-testület bízik abban, hogy a közoktatás, szakképzés átszervezésében továbbra is sikeres lesz a megye. Mindez szükséges és fontos fejlesztéseken keresztül valósul majd meg, amely pozitívan érintheti majd a diákokat is.

Azok a fiatalok tudnak érvényesülni a munkaerőpiacon, akik megfelelő tudással rendelkeznek, az intézmények pedig, az ehhez szükséges feltételrendszer megteremtésért felelősek.

A testület következő munkarend szerinti ülésére  június 24-én kerül sor.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet forrás csaba tv

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Rendkívüli megyegyűlés