Békés megye hírek

Regionális erőemelő versenyen az Esély SE sportolói

Regionális erőemelő versenyen az Esély SE sportolói

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ öt lakója 2011. március 19-én regionális erőemelő versenyen vett részt, melyet a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és a Fogyatékkal élők Békés Megyei Sportszövetsége rendezett.

Az egész napos verseny a Békéscsabai Előre SC edzőtermében zajlott, melyre az Esély SE öt versenyzője nagy izgalommal készült. Az edzőterem vezetőjétől lehetőséget kaptak az előzetes felkészülésre, ahol a sporttelep vezetőedzője felmérte a felkészültségi szintet, a versenyszámokban induló kezdő súlyokat.

Regionális erőemelő versenyen az Esély SE sportolói

Verseny közben

Az öt fiatal három versenyszámban: fekvenyomás, guggolás és felhúzás számban mutathatta meg ki meddig tudja növelni az induló kezdő súlyt a versenynapon. A szombati ünnepélyes megnyitót követően örömmel tudatták a szervezők, hogy a versenykiírásra 34 versenyzőt sikerült nevezni. A megyén kívül érkeztek még Pusztataksonyból, Soltról és a Tolna megyei Iregszemcséről is versenyzők. A békéscsabai Esély SE sportolói derekasan helyt álltak a saját csoportjukban, melyet kor, súly és eredményeik alapján soroltak különböző divíziókba. Az első versenyszám a guggolás volt, majd ezt követte a fekvenyomás és végül a felhúzás. Az öt fiatal közül a három lány sikeresen teljesítette a lányok között a vállalt "kilogrammokat".

A két fiúnak kissé nehezebb dolga volt, hiszen a csoportjukban igen erős volt a mezőny, de az eredményhirdetés számukra is meghozta a várva várt sikerélményt, hisz Fülöp József és Bátori Mihály mind a három versenyszámban és az összetett pontszámok alapján is éremmel térhetett haza, gazdagítva a békéscsabai Esély SE éremgyűjteményét.

Éremeső
az Esély SE erőemelő kis csapata

A lányok is jól végeztek, az eredményhirdetés alapján Megyeri Tímea ezüstéremmel fejezte be az erőemelő versenyt. A fiatalok remélik, hogy a következő erőemelő versenyre már az Előre SC edzőtermében készülhetnek fel, hisz az edzőterem vezetője lehetőséget biztosít az Esély SE sportolóinak az eredményes felkészülésre.

Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ
           Szociális és mentálhigiénés csoport

Szóljon hozzá a fórumon!: Regionális erőemelő versenyen az Esély SE sportolói