Békés megye hírek

Pénzügyi élmények - Econventio - FGYKI

Pénzügyi élmények - Econventio - FGYKI
Az Econventio Egyesület a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával karöltve egy 3 fordulós pénzügyi vetélkedőt hirdetett középiskolásoknak.
A felmérés célja az ismeretterjesztés volt, valamint az, hogy egy Farkas Gyula Közoktatási Intézménykép szülessen az iskoláskorú gyerekek pénzügyi ismereteiről. Azok a középiskolák, akik a tesztek kitöltésében aktívan és eredményesen részt vettek jutalomként egy-egy csapatot küldhettek a Balaton partra egy pénzügyi táborba. A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény diákjai is szorgosan kitöltötték a felmérőlapokat és szép sikereket értek el, így az iskola legjobb tanulói és közösségi munkában résztvevők egy hetet tölthettek Balatonlellén július 4-től 9-ig. A szerencsés tanulók között volt Nagy Attila, a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény 11. osztályos diákja.

Milyen eredményeket ért el az intézmény a 3 fordulós vetélkedőn?
A versenyt megnyertük mind a gimnazisták, mind pedig a szakközépiskolások körében 95 és 97 %-os teszteredménnyel. Így egy hetet tölthettünk Balatonlellén térítésmentesen 5-en a gimnáziumból és 5-en pedig a szakközépiskolából, továbbá két tanár is elkísért bennünket a táborba.

Rajtatok kívül mely városokból érkezték még diákok?
Nagyváradról, Kecskemétről és Fertődről is 5-5 diák képviselte a saját intézményét.

Pénzügyi táborról van szó, hogyan épült fel egy napotok?
Az első este ismerkedéssel, bemutatkozással telt. Másnap kezdődtek a programok. Délelőttönként előadásokon vehettünk részt a pénzügyekkel kapcsolatosan. Nagyon sok hasznos információra tehettünk szert. Minden nap egy-egy érdekes személy tartott nekünk előadást arról, hogy hogyan sikerült a semmiből felépítenie a vállalkozását.

Volt-e az előadók között híresebb személyiség?
Igen. Találkozhattunk Galambos Lajossal (Lajcsival), aki elmesélte nekünk, hogyan építette fel „birodalmát”. Továbbá az előadók között volt még, Fata László, a Cafeteria TREND magazin alapítója, főszerkesztője valamint Sipos Tamás a CIG Pannónia Biztosítótól.

A délelőtti előadások mellett, hogyan telt a további napotok?
A délutánok már szabadabbak voltak, elmentünk a balatonlellei élményfürdőbe, várost néztünk, szalonnát sütöttünk valamint bográcsoztunk is. Továbbá jártunk a Konyak Múzeumba is, ahol még kézzel gyártják a bon bont. Szerencsére az idő nagyon jó volt, így többször tudtunk fürödni a Balatonban.

Hogyan tudnád összegezni ezt az hetet?
Nagyon jól éreztük magunkat, sok érdekes és hasznos információval lettünk gazdagabbak azonban nagyon hamar eltelt ez az egy hét. Új barátságokat is sikerült kötnünk a Nagyváradi diákokkal.

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Pénzügyi élmények - Econventio - FGYKI

Farkas Gyula Közoktatási Intézmény