Békés megye hírek

Országos Nagyi Könyvtári Napokkal nyílt meg a könyvtár

Országos Nagyi Könyvtári Napokkal nyílt meg a könyvtár

A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár júniusban zárta be kapuit a nagyközönség előtt az épület átalakításai miatt. Október 5-től azonban új formában ismét várja a könyvbarátokat az Országos Nagyi Könyvtári Napok rendezvényeivel.

A Békés Megyei Színitanház első éves hallgatói XIX. százai hangulatot varázsoltak a Csaba Centerbe. A múlt századot idéző ruhákba öltözött fiatalok lelkesen invitálták a járókelőket a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár megnyitójára. A könyvtár júniusi bezárását követően a Csaba Centerbe költözött ki, ahol információs pultjával biztosította a könyvek zavartalan kölcsönzését az olvasni vágyóknak. Most jelképesen a múltidéző felvonuláson keresztül visszaköltözött eredeti épületébe.

 

A Békés Megyei Színitanház első éves hallgatói XIX. százai hangulatot varázsoltak a Csaba Centerbe

A Békés Megyei Színitanház első éves hallgatói

 XIX. százai hangulatot varázsoltak a Csaba Centerbe

 

A könyvtár megnyitóját Dr. Hajnal Lajos igazgató Arisztotelész idézetével üdvözölte: „Az élet alapvető célja az eudaimonia, ami jelen korunkban megfeleltethető a boldogságnak." Ehhez a boldogsághoz kíván hozzájárulni a könyvtár a szellemi értékek őrzésével, továbbadásával. Az ünnepélyes megnyitón Balogh József, a Békés Megyei Önkormányzat térségi tanácsnoka mondta el köszöntő beszédét, további sikereket kívánva a szellemi kincsestárnak. A megnyitót követő sajtótájékoztatón Dr. Hajnal Lajos kiemelte, hogy a könyvtár alapvetően az adat-információ-ismeret-tudás-bölcsesség alappillérére helyezi a hangsúlyt, a kínálatát internetes adatbázisának növelésével is igyekszik gyarapítani.

 

Dr. Hajnal Lajos, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár igazgatója és Balogh József, a Békés Megyei Önkormányzat térségi tanácsnoka a megnyitó ünnepségen

 

A megnyitón közreműködött a Bartók Béla Zeneiskola furulyazenekara, akik magyar népdalfeldolgozásokkal szórakoztatták a közönséget, s egy humoros Benedek Elek-mesét is végighallgathatott a nagyérdemű. A jelenlévő gyerekeket és felnőtteket pedig szimbolikus tudásvár építésére invitálták a szervezők. Délután gyermekrajzokból Népmese-kiállítás nyílt a könyvtár előterében, melyet Koszecz Sándor, a Békés Városi Kulturális központ igazgatója „Aki nem hiszi, járjon utána"- avagy a magyar népmesék titokzatos világa című előadásával nyitott meg.

 

Rengeteg gyermek érdeklődött a megújult könyvtár és szolgáltatásai iránt

Rengeteg gyermek érdeklődött a megújult könyvtár és szolgáltatásai iránt

 

A könyvtár megnyitójával kezdetét vette az Országos Nagyi Könyvtári Napok is, melynek keretein belül egy héten keresztül a nagymamákat és unokáikat is rengeteg érdekes program fogadja a tudás házában. Az érdeklődőket kiállítások, irodalmi művekre épülő beszélgetések, előadások, olvasáshoz kötődő játékok, zenei csemegék várják egész héten.

„Ne üljön otthon, ha könyvtárában otthon lehet!"- ezzel a jelmondattal indult el a könyvtári hét az új, átalakított könyvtárban. 

 

Az Országos Nagyi Könyvtári Napokon a nagymamákat és unokáikat is rengeteg érdekes program fogadja a könyvtárban

Az Országos Nagyi Könyvtári Napokon a nagymamákat és unokáikat is

rengeteg érdekes program fogadja a könyvtárban

 

A megújult könyvtárat és szolgáltatásait bemutató videofelvétel itt tekinthető meg:

 

 

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház Programiroda, TS

Feltöltő: Békés Megyei Jókai Színház Programiroda, FM

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Országos Nagyi Könyvtári Napokkal nyílt meg a könyvtár