Békés megye hírek

Országos fodrászverseny Orosházán

Országos fodrászverseny Orosházán
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény október 30-án rendezett Országos Fodrászversenyt Orosházán a Városi Sportcsarnokban. Az I. Tisza Kálmán Kupára felnőtt és tanuló versenyzők az ország számos részéről érkeztek.
A verseny ünnepélyes megnyitóján Zámbó András a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy egy ilyen szakmai verseny számukra is komoly kihívás, viszont ha jól sikerül és hagyománya lesz, akkor komoly elismerés. Ezt követően dr. Dancsó József  Orosháza polgármestere köszöntötte a versenyzőket.
Az I. Tisza Kálmán Kupán öt versenyszámban mérhették össze tudásukat a fodrászok és fodrásztanulók.  Felnőtteknél 70 ezer, tanulóknál 40 ezer forinttal díjazták a legjobban teljesítő versenyzőt. A fodrászversenyen a fodrászélet elismert képviselői és szaktekintélyei vettek részt a zsűrizésben . Cseh István mesterfodrász, a verseny egyik szervezője elmondta, nagyon sok szervezőmunka előzte meg a versenyt. Az orosházi, Békés megyei versenyzőktől tartanak az országban, mert tudják róluk, hogy nagyon jók. A helyi versenyzők közül sokan kezdők, csupán szeptembertől tanulják a szakmát, ennek ellenére már látszik, hogy lelkesek, tehetségesek és van akaratuk, mert bizony erre is nagy szükség van ebben a szakmában. Egy-egy ilyen verseny a tapasztalatszerzésre is nagyon jó alkalom és rengeteget tanulhatnak a tanulók.
Az I. Tisza Kálmán Kupa a szalontechnika kategóriával vette kezdetét, ahol a diákoknak babafejen dauer csavarást, gyűrűkészítést és Marcell vízhullámot kellett készíteniük.
A szalontechnikát követően a női divatfrizura versenyszámban színes és extravagáns frizurákat készítettek el a versenyzők a jövő évi hajtrendeknek megfelelően.

Miután elkészültek a női divatfrizurák a klasszikus hajvágás és szárítás kapta a főszerepet a fodrászversenyen.
Az I. Tisza Kálmán Kupáról a férfi divatfrizura vágása és szárítása sem maradhatott el. Egymás után készültek el a különlegesebbnél különlegesebb frizurák.
A verseny utolsó kategóriája az alakalmi konty készítése volt, ahol szebbnél szebb hajkölteményekkel kápráztatták el a zsűrit és a közönséget.
A versenyzőknek minden kategóriában nagyon szigorú szabályokat kellett betartaniuk, minden mozdulatukat árgus szemekkel figyelték a zsűritagok. A versenyszámokban nemcsak az ügyesség, hanem a gyorsaság is számított, a frizurákat időre kellett elkészíteniük.
Az I. Tisza Kálmán Kupa eredményeit  és a nyertesek névsorát a jegyzőkönyv alapján a www.tiszakalman.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Országos fodrászverseny Orosházán