Békés megye hírek

Országjáró körút keretében Békés megyét is felméri a Magyar Vöröskereszt

Országjáró körút keretében Békés megyét is felméri a Magyar Vöröskereszt
2012. szeptember 1-jén, Békésen találkozik Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke Habsburg Györggyel, a Magyar Vöröskereszt elnökével, a szervezet két új országos vezetőjével, Kardos István főigazgatóval és Nagy Gábor főigazgató-helyettessel, Dr. Kovács Józseffel a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnökével valamint Dr. Párducz László főorvossal.


Magyar Vöröskereszt


SAJTÓKÖZLEMÉNY


A Magyar Vöröskereszt elnöke az új főigazgató, Kardos István, valamint az új főigazgató-helyettes Nagy Gábor társaságában érkezik a Békés megyei városba azért, hogy a Vöröskereszt jelenéről és jövőjéről értekezzen.
A látogatás része annak az országjáró körútnak, melynek célja, hogy az új főigazgató felmérje mindenütt a megyei és helyi nehézségeket, erősségeket, erőforrásokat, társadalmi szükségleteket.
A párbeszéd során a Magyar Vöröskereszt vezetése találkozik helyi döntéshozókkal, helyi önkéntesekkel valamint részt vesz a Madzagfalvi napok rendezvényein is.

Habsburg György 2012. szeptember 1.-én érkezik Békés megyébe.

Részletes program
11:00
Érkezés a Békésre a Barta udvarba (5630 Békés, Szent Pál sor 3.) ahol a Madzagfalvi napok fő támogatója és rendezője Barta István Zoltán – aki egyben a Vöröskereszt Békési Területi Szervezetének elnöke – fogadja a vendégeket
11.10
Sajtótájékoztató – Habsburg György a Magyar Vöröskereszt feladatáról és a jövőjéről
11.30
Madzagos kép felajánlása
11.40
Sajtó képviselőinek kérdései
12.00
Kötetlen beszélgetés a véradókkal
12.30
Madzagfalvi rendezvény meglátogatása a rendezvénytéren (Egészségsátor)
13.00
Izsó Gábor Békés város polgármestere fogadja Habsburg György Elnök Urat, Kardos István Főigazgató Urat, Nagy Gábor Főigazgató helyettes Urat, Dr. Kovács Józsefet a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnökét, Farkas Zoltánt a Békés Megyei Közgyűlés elnökét, valamint Dr, Párduc Lászlót a sajtó képviselőinek jelenlétében.