Békés megye hírek

Orosházi hagyományok, ízek

Orosházi hagyományok, ízek
2012. március 3-án került megrendezésre az orosházi Gazdakör rendezvénye a VI. Orosházi Hagyományok, Ízek Versenyére a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában és az udvarán.
Két évvel ezelőtt, amikor először képviseltük intézményünket ezen a fesztiválon, még a művelődési központ adott otthont ennek a rendezvénynek, ami mára kinőtte magát, így a rendezők nagyobb helyszínt kerestek. A kínálat nagyon széleskörű volt, a látvány disznóvágástól kezdve a mézeskalácsoson át, a lacipecsenyésig, ami egy jó hangulatú falusi vásárhoz kell. A bemutatkozó gazdák, őstermelők, hagyományőrzők, vállalkozók előre nevezhették termékeiket, az álltaluk készített kolbászokat, pálinkákat a zsűri már előre értékelte, így a nap számukra az eredményhirdetés izgatott várásával telt, miközben kedvesen és barátságosan kínálták portékájukat.
Korán reggel érkeztünk a helyszínre, hogy berendezzük az iskola standját, ahol egész nap népszerűsítjük majd a képzési kínálatunkat, és az érdeklődők megkóstolhatják a falusi vendéglátós tanulók által készített vendégváró falatkákat. Bemutatkozásunk nagy népszerűségnek örvendett, sokan megcsodálták, az iskola által készített termékeket, és a gyönyörű díszruhába öltözött tanulókat. A nap folyamán vendégül láttuk városunk polgármesterét, Dr Dancsó József urat, a gazdakör elnökét Horváth József urat, a helyi és határon túli versenyző csapatok képviselőit és természetesen a rendezvényre látogató érdeklődőket is. Volt aki a saját főzésű pálinkára csodálkozott rá, másoknak a népi motívumokkal díszített étkészlettel megterített asztal tetszett, volt aki a sokszínű és érdekes falatkák, vagy a meleg tea miatt tért vissza hozzánk, és olyan is, aki csak egy jó szót szeretett volna kapni. Sokan érdeklődtek a beiskolázási kínálatunk iránt, sokan pedig a felnőttképzésről tudakozódtak nálunk.
Ez a rendezvény remek lehetőséget kínált arra, hogy tanulóink megismerhessék és gyakorolhassák a vendéglátás-, fogadás csínját. Valamennyien jól éreztük magunkat, a rendezőknek sikerült megidézni egy jó hangulatú vásári forgatagot. Köszönjük, hogy ott lehettünk!